Ekonomika

30.nov 2015
Piecas lielākās Latvijas komercbankas nodokļos 2014. gadā samaksājušas vairāk nekā 90 miljonus eiro. Līderis nodokļu maksājumos ar 27 miljoniem eiro ir ABLV Bank, savukārt Rietumu banka samaksājusi 24 miljonus eiro, Swedbank – 18 miljonus, banka Citadele - 12 miljonus, bet SEB Banka – 9 miljonus eiro.
24.nov 2015
Ņemot vērā uzņēmumu vidū aktuālo tendenci ļaunprātīgi iejaukties kases aparātu darbībā, samazinot to ieņēmumu apmēru, no kura būtu godprātīgi maksājami nodokļi valsts budžetā, Valsts ieņēmumu dienests (VID) aicina ikvienu iedzīvotāju iesaistīties cīņā ar šo nelikumīgo parādību un ēnu ekonomiku kopumā, nododot čekus un kvītis par pirkumu vai pakalpojumu, aģentūru LETA informē VID pārstāvji.
16.nov 2015
Teroristu uzbrukumi Parīzē pagājušajā nedēļas nogalē sarežģī problēmas, kuras apdraud eirozonu, un turpmākie notikumi noteiks to, kā šī situācija ietekmēs Eiropas vienotās valūtas savienību, pirmdien paziņoja Eiropas Centrālās bankas (ECB) viceprezidents Vitors Konstancio.
13.nov 2015
Latvijas ekonomika šī gada trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar otro ceturksni pieaugusi par 0,5%, kas bijusi ceturtā straujākā izaugsme Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu starpā, par kurām pieejama informācija, liecina jaunākās "Eurostat" aplēses.
5.nov 2015
Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad pieaugs par 2,4%, bet ekonomikas izaugsmes temps 2016.gadā paātrināsies līdz 3% un 2017.gadā līdz 3,3%, liecina ceturtdien publiskotās Eiropas Komisijas (EK) jaunākās prognozes.
4.nov 2015
Plānoto nodokļu izmaiņu sakarā, aktīvisti aicina Latvijas iedzīvotājus paust savu nostāju, nosūtot Saeimas deputātiem iesneigumu.
3.nov 2015
Vakardiena sākās ar Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieka Valda Dombrovska apgalvojumiem par Latvijas straujo ekonomisko augšupeju un bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera šaubām par valdības spējām virzīt valsti uz attīstību.
28.okt 2015
Baltijas valstu galvaspilsētu vidū Rīgā dzīvojošie pamatvajadzību nodrošināšanai tērē visvairāk - Rīgā ir visaugstākās izmaksas par optimālu pārtikas grozu ģimenei, kā arī visaugstākās sabiedriskā transporta pakalpojumu izmaksas, liecina informācija 2014.gada pārskatā par Rīgas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030.gadam un Rīgas attīstības programmas 2014.-2020.gadam ieviešanu, ko šodien akceptēja domes Pilsētas attīstības komiteja.
22.okt 2015
Latvijas ekonomika šogad augs par 2,6%, bet tuvākajos gados izaugsmei vajadzētu pieņemties spēkā un sasniegt 3,8% izaugsmes līmeni nākamgad un 4,5% pieaugumu ik gadu laikā no 2017. līdz 2019.gadam, rāda jaunākais EY eirozonas ekonomikas pētījums "Eurozone Economic Forecast".
19.okt 2015
Jūrmala varētu pārvarēt sezonalitātes problēmu, ceļot pansionātus Rietumeiropas pensionāriem, uzskata Baltijas Starptautiskās akadēmijas asociētā profesore, ekonomikas zinātņu doktore, interneta žurnāla "The Baltic Course" izdevēja un galvenā redaktore jūrmalniece Olga Pavuka.
5.okt 2015
Apstrādes rūpniecības attīstība šogad ir ļoti nevienmērīga un svārstīga, daudzās nozarēs ir lejupslīde, bet daudzās ir arī izaugsme, skaidro "Swedbank" vecākā ekonomiste Lija Strašuna.
3.okt 2015
Latvijai būtiski vienoties ar Lietuvu par ilgtermiņa sadarbību gāzes piegādē, intervijā aģentūrai LETA sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).
3.okt 2015
Ēnu ekonomiku nevajadzētu mazināt straujāk par 1% gadā, jo straujāka ēnu ekonomikas mazināšana var apdraudēt nozaru pastāvēšanu, aģentūras LETA diskusijā atzina Finanšu ministrijas (FM) parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens (V).
2.okt 2015
Sākot ar nākamā gada janvāri, dzērienu ražotāja SIA "Cido grupa" kļūs par partneri vienam no vadošajiem pārtikas un dzērienu ražotājiem pasaulē, ASV koncernam "PepsiCo", kas nozīmē šī zīmola dzērienu ražošanu Baltijas tirgum, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.
30.sep 2015
Šodien publiskotajā Pasaules ekonomikas foruma "Globālās konkurētspējas indeksa ziņojumā 2015.-2016.gadam" Latvija ierindota 44.vietā starp 140 aplūkotajām pasaules ekonomikām.
28.sep 2015
Latvijas ekonomika atrodas tik sliktā stāvoklī, ka valdība nespēj ievērot Fiskālās disciplīnas padomes pamācības.
18.sep 2015
Šoruden ir otrā reize, kad valsts a/s Latvijas Dzelzceļš (LDz) pulcina plašu loku ar cilvēkiem, kuri gatavi padomāt vairāk nekā tikai par dzelzceļu un tālāk nekā tikai par nākamo gadu.
16.sep 2015
Par Finanšu ministrijas pamatnodarbošanos tagad kļuvusi jaunu nodokļu izdomāšana, jo skaidrāks par skaidru, ka ar tagadējiem nodokļiem neizdosies savākt valsts aparāta uzturēšanai 2016. gadā nepieciešamo naudas daudzumu.
15.sep 2015
Valsts a/s Pasažieru vilciens (PV) valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns un viņa pieaicinātie darbinieki vakar runāja par jebko, bet tikai ne par to, no kurienes uzņēmumam uzradusies vai uzradīsies nauda, lai nopirktu 32 jaunus elektrovilcienus.
14.sep 2015
Pēc valdības paziņojuma, ka no nākamā gada privātajiem bērnudārziem būs jāatvadās no valsts līdzfinansējuma, to pašu var attiecināt arī uz privātajām auklēm. Līdzfinansējumu nesaņems tās bērnu pieskatītājas, kas reģistrētas Bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēju reģistrā un strādā legāli. Valstij nav naudas. Toties ir atrasti līdzekļi «aukļu pakalpojuma sniedzēju kvalitātes kontrolei» un aukļu reģistra uzturēšanai 2016. gadā.