Ekonomika

16.okt 2016
Maksātnespējas administrācijai (MNA) 2017.gadā no uzņēmējdarbības riska valsts nodevas ieņēmumiem tiks novirzīti 484 538 eiro, liecina Tieslietu ministrijas (TM) sagatavotie grozījumi noteikumos.
12.okt 2016
Ņemot vērā to, ka ASV bāzētās kompānijas "Tax Foundation" pētījumā "Starptautiskais nodokļu konkurētspējas indekss" Igaunija ir ierindota pirmajā vietā, bet Lietuva tajā nav iekļauta, Baltijas mērogā mūsu valsts neizskatās tik labi, kā varētu gribēt, aģentūru LETA informēja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā (LTRK).
7.okt 2016
No 2017.gada Latviju sagaida milzīga nodokļu bedre, ko izraisīs minimālo sociālo iemaksu ieviešana darbiniekiem, kas nozīmē darbaspēka izmaksu pieaugumu, publiskā vēstulē valsts amatpersonām uzsver grāmatvedības pakalpojumu sniegšanas uzņēmuma SIA "PB Finanses" īpašniece, finanšu eksperte Agnese Pastare.
4.okt 2016
Rīgas domes Labklājības departaments šogad sešos mēnešos sociālajiem pabalstiem un pakalpojumiem iztērējis teju 26,4 miljonus eiro, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.
28.sep 2016
Globālās konkurētspējas indekss atspoguļo plaša spektra īstenotās politikas valstī, uzsver ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).
18.aug 2016
Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) uzskata, ka Labklājības ministra Jāņa Reira priekšlikumi strauji celt minimālo algu novedīs pie lielāka bezdarba, augstākas ēnu ekonomikas un attālinās Latvijas iedzīvotājus no labklājības.
18.aug 2016
2016. gads nebūs pats laimīgākais gads Latvijas ekonomikas vēsturē. Daudzi ekonomiskie indikatori liecina, ka problēmu mērogi ir saskatāmi praktiski visās svarīgākajās Latvijas tautsaimniecības nozarēs.
17.aug 2016
Latvijā šogad otrajā ceturksnī bija 94,5 tūkstoši bezdarbnieku jeb 9,5% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem, kas ir par 0,3 procentpunktiem mazāk nekā 2015.gada attiecīgajā laika periodā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotie dati.
31.jūl 2016
Šogad otrajā ceturksnī 951 uzņēmums pensiju 3.līmenī veica iemaksas savu darbinieku labā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas Pensiju apskata dati.
25.jūl 2016
Kā vēsta LNT ziņas, ārzemēs dzīvojošie latvieši nevēlas atgriezties mājās, jo reemigrācijas plāns nedarbojas, jo daudziem latviešiem patiešām nav skaidrības par atalgojumu Latvijā.
7.jūl 2016
Ministru prezidents Māris Kučinskis ceturtdien, 7.jūlijā, Rīgā tikās ar Baltkrievijas ārlietu ministru Vladimiru Makeju, kuras laikā vairākkārt uzsvēra nepieciešamību stiprināt abu valstu sadarbību, tostarp ekonomiskās attiecības.
29.jun 2016
Pēdējais Citadele Index pētījums atklāj, ka 54% uzņēmējiem ir biznesa plāns 2016.gadam, tiesa rakstveidā tas sagatavots vien 19% uzņēmumu, bet "galvā" ir 35% uzņēmumu. Savukārt 46% nav izstrādāts biznesa plāns 2016.gadam. Visbiežāk biznesa plānu izstrādā ražošanas uzņēmumi, bet visretāk - būvnieki.
24.jun 2016
Lielbritānijas lēmums izstāties no Eiropas Savienības (ES) negatīvi ietekmēs Lielbritānijas un ES ekonomikas izaugsmi, norāda Latvijas Bankas ekonomiste Ieva Skrīvere.
23.jun 2016
Jaunajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājam būs jāturpina līdzšinējās VID vadītājas Ināras Pētersones iesāktās reformas, un tam būs nepieciešams politiskais atbalsts, SIA "Firmas.lv" un aģentūras LETA veidotā Latvijas Biznesa gada pārskata diskusijā norādīja eksperti.
17.jun 2016
Plānojot valsts budžetu šim gadam, tika pieņemts, ka izaugsme 2016. gadā būs 3% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Nodokļu ienākumi tika plānoti atbilstoši izaugsmei. Ja ekonomika aug, tad nodokļus iekasēs vairāk, bet, ja ekonomika ir stabila, nodokļu summai jāpaliek nemainīgai (ja nenotiek pelēkās ekonomikas konversija uz nodokļus maksājošo biznesa segmentu).
10.jun 2016
Latvijas Banka samazinājusi Latvijas tautsaimniecības izaugsmes prognozi līdz 2%. Savukārt nākamgad ekonomika varētu augt par 3%.
1.jun 2016
Noslēdzošā „DNB Latvijas barometra” pētījuma rezultāti liecina, ka lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju pēc 2008.-2010. gadā piedzīvotās ekonomiskās krīzes kļuvuši piesardzīgāki, pieņemot ar finansēm saistītus lēmumus. Tomēr, kā atklājis pētījums, lauku teritorijās mītošie Latvijas iedzīvotāji piesardzībā mazliet atpaliek no Rīgā mītošajiem respondentiem: piesardzīgāki kļuvuši 45% rīdzinieku, bet tikai 33% lauku iedzīvotāju. Tikmēr laukos dzīvojošie gandrīz divas reizes biežāk nekā rīdzinieki (11%) snieguši atbildi, ka finanšu lēmumos nav kļuvuši piesardzīgāki (18%).
31.mai 2016
“Latvijas pievienošanās pasaules attīstīto valstu klubam ir apliecinājums tam, ka ieguldīts liels un mērķtiecīgs darbs, stiprinot valsts finanšu sektora uzraudzību un starptautisko reputāciju. Tomēr arī pēc pievienošanās Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijai (OECD) Latvijai ir svarīgi turpināt iesāktās reformas, lai uzlabotu mūsu finanšu resora kvalitāti un attīstītu kapacitāti finanšu uzraudzības jomā, jo īpaši noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas apkarošanā,” uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, 31.maijā, tiekoties ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāju Pēteru Putniņu.
30.mai 2016
Ekonomisko aktivitāšu pieaugums veicinās darba samaksas kāpumu, tomēr kopumā tās pieaugums 2016.gada būs mērenāks nekā pērn, aģentūrai LETA prognozēja Ekonomikas ministrijas (EM) Tautsaimniecības struktūrpolitikas departamenta Ekonomiskās attīstības un darba tirgus prognozēšanas nodaļas vecākā referente Laura Stelmaka-Leja.
30.mai 2016
"Uz izaugsmi vērsta būvniecības jomas sakārtošana ir viens no Latvijas ekonomikas attīstību veicinošiem faktoriem. Tādēļ kopīga un mērķtiecīga valdības un uzņēmumu rīcība sekmēs būvniecības nozares izaugsmi, ēnu ekonomikas mazināšanu, reputāciju, kā arī konkurētspējas stiprināšanu starptautiskajā vidē," uzsver Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.