Ekonomika

29.dec 2016
Jaunākais „Baltic International Bank Latvijas barometrs” liecina, ka gada laikā stipri mainījušās Latvijas iedzīvotāju domas par to, kas valstij rada vislielākos draudus. Pērn iedzīvotāju prātos dominēja bēgļu jautājums, savukārt 2016. gada novembrī veiktais pētījums atklāj, ka iedzīvotājus visvairāk uztrauc Latvijas ekonomiskā lejupslīde.
29.dec 2016
Trešdaļa jeb 30% reemigrantu pēc atgriešanās Latvijā ir vīlušies un gatavi atkal doties prom, par to liecina Latvijas Universitātes (LU) Diasporas un migrācijas pētījumu centra jaunākā aptauja, ceturtdien vēstīja raidījums "LNT Ziņās".
29.dec 2016
Šogad Latvijā kreditēšanā ir beidzies ilgstošais pēckrīzes stagnācijas periods, Latvijas Bankas (LB) uzturētajā ekonomiskās analīzes vietnē "makroekonomika.lv" atzīmē centrālās bankas ekonomists Vilnis Purviņš.
22.dec 2016
Latvijā gada vidējā inflācija nākamgad gaidāma 2-2,5% apmērā, aģentūrai LETA prognozēja banku analītiķi.
21.dec 2016
Latvijas ekonomikas izaugsme nākamgad var būt zem 3% no iekšzemes kopprodukta (IKP), ja nerīkosimies enerģiski un sēdēsim rokas klēpī salikuši, šorīt intervijā Latvijas Radio atzina Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.
20.dec 2016
Beidzot sākot domāt par to, kā palielināt valsts ieņēmumus, valdība rīkojas ļoti perspektīvi, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes sacīja" Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) vecākais padomnieks Māris Pūķis.
19.dec 2016
LETA. Latvijas ekonomika nākamajā gadā, ņemot vērā straujāku Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļu ieplūdi un aktīvāku kreditēšanu, varētu pieaugt par 2,6-3,5%, aģentūrai LETA prognozēja banku analītiķi.
6.dec 2016
Latvijā šā gada trešajā ceturksnī bija mazākais iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugums Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vidū, liecina otrdien publiskotie ES statistikas pārvaldes "Eurostat" pārskatītie dati, kas apkopoti par 25 bloka zemēm.
30.nov 2016
Latvijas ekonomikas izaugsmē varētu būt sasniegts zemākais punkts, pieļauj banku ekonomisti.
29.nov 2016
Agnese Buceniece, "Swedbank" ekonomiste norāda: "Vidējās mēnešalgas kāpuma temps šogad turpina palēnināties. Vidējā bruto alga trešajā ceturksnī pieauga par 2.2% gada griezumā, kas ir krietni lēnāk nekā šī gada pirmajā pusē, kad algas pieauga par 4.6%."
15.nov 2016
Latvijā sieviešu ekonomiskās aktivitātes līmenis par 4,9 procentpunktiem pārsniedz vidējo sieviešu ekonomiskās aktivitātes līmeni Eiropas Savienībā (ES), liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. 2015.gadā Latvijā 63,2% sieviešu bija ekonomiski aktīvas, kamēr ES - vidēji 58,3%.
12.nov 2016
Ārvalstu investori vēlas straujākas pārmaiņas ekonomiskās situācijas uzlabošanā, intervijā aģentūrai LETA sacīja Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀIPL) izpilddirektore Marta Jaksona.
9.nov 2016
Latvijas ekonomikas izaugsmi Eiropas Komisija (EK) šogad prognozē 1,9% apmērā, aģentūrai LETA sacīja EK priekšsēdētāja vietnieks eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis (V).
30.okt 2016
Lielbritānijai izstājoties no Eiropas Savienības (ES), Latvijas galvenās intereses būs vērstas uz ekonomiku, drošību un Latvijas valstspiederīgo interešu aizstāvēšanu, teikts pirmajā Latvijas nacionālajā pozīcijā par tā saukto "Brexit". Šo pozīciju otrdien, 1.novembrī, plānots apstiprināt valdībā.
23.okt 2016
Eiropas Parlaments (EP) nākamnedēļ, 26.oktobrī, apstiprinās pozīciju sarunām ar Eiropas Savienības (ES) Padomi par ES 2017.gada budžetu, kurā plāno prasīt vairāk naudas lauksaimniekiem, kā arī jauniešiem, lai tiem palīdzētu atrast darbu.
20.okt 2016
Kā rāda Swedbank veiktais pētījums par iedzīvotāju ieguldījumu plāniem, kā labāko naudas ieguldīšanas veidu nemainīgi jau otro gadu pēc kārtas iedzīvotāji norāda nekustamā īpašuma iegādi (47%). Tam seko brīvo finanšu līdzekļu ieguldīšana zeltā (24%). Taču realitātē iedzīvotāji biežāk izvēlas ieguldījumus dažādos finanšu instrumentos, no kuriem par labāko izvēli atzīts pensijas 3.līmenis (atbildi norādījuši 18% aptaujāto), kā arī uzkrājošās apdrošināšanas risinājumi (17%).
20.okt 2016
Lielākā daļa jeb 86% respondentu visu algu saņem oficiāli, bet 6% norādījuši, ka lielākā daļa no algas ir oficiāla, liecina darba portāla "cvmarket.lv" veiktās aptaujas "Vai saņemat visu algu oficiāli?" dati.
20.okt 2016
Šonedēļ tapis zināms, ka pašmāju milzim, vienam no senākajiem uzņēmumiem "Dzintars" draud bankrots un ir uzsākts tiesiskās aizsardzības process. Sabiedrība uz šo notikumu reaģējusi neviennozīmīgi.
20.okt 2016
Aicinājumu doties uz "Dzintara" veikaliem un iegādāties pašmāju kosmētiku sociālajos tīklos izplatījusi ne vien grāmatu izdevēja Vija Kilbloka, bet arī finanšu grūtībās nonākušā uzņēmuma bijušie darbinbieki un pašmāju zīmola uzticamākie klienti.
16.okt 2016
Rīgas bāriņtiesai nākamā gada pašvaldības budžetā tiek prasīti teju 1,9 miljoni eiro, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.