Aukstā zupa

11.sep
Populārais amerikāņu ziņu portāls “The New York Times” piektdien savā recepšu sadaļā publicēja aukstās rozā zupas recepti, nosaucot to par poļu zupu - tomēr šis atgadījums nepalika nepamanīts lietuviešiem, kuri steidzās rakstīt komentārus, ka šis ir lietuviešu nacionālais ēdiens šaltibarščiai jeb aukstais borščs. Visbeidzot lasītāji sazinājās ar portāla redaktoru, receptes autoru un lūdza precizēt informāciju, raksta "lrytas.lt".
29.jun
Rīdzinieki un pilsētas viesi sestdien Rīgā, Esplanādē, labprāt izmanto iespēju degustēt auksto zupu, novēroja aģentūra LETA.
25.jun
Aukstajai zupai ir bezgala daudz variāciju un katrai ģimenei noteikti ir ava iecienītākā recepte. Mēs piedāvājam savu variāciju aukstjaai zupai.
31.mai
Sestdien, 1. jūnijā, Lietuvas galvaspilsētu Viļņu atkal pārņems rozā ekstravagance – tur jau otro reizi notiks «Pink Soup Fest», kas godina Lietuvas ikonisko delikatesi – auksto rozā zupu.
6.jun 2023
Наступило лето, и как минимум для двух из трех балтийских стран это время холодного супа. Портал rus.nra.lv узнал, сколько будут стоить продукты для его приготовления в Латвии, Литве и Эстонии.
5.aug 2022
Šķiet, aukstā zupa šogad kļuvusi īpaši pieprasīta. »Vakara Ziņu« aptaujātie ļaudis atzina, ka šī zupa esot viņu ēdienkartē, un dalījās dažos zupas pagatavošanas noslēpumos. Savukārt pieredze, kas gūta, cienājot ar mums tik ierasto ēdienu ārzemju viesus, ir ļoti dažāda – no piekrišanas līdz pilnīgai neizpratnei.
2.aug 2021
Šī zupa ir ne tikai garda, bet arī veselīga. Īsts dārzeņu smūtijs! Ir daudz šīs klasiskās receptes variantu. Var mainīt dārzeņu proporcijas, pat pievienot augļus un ogas, piemēram, persikus un zemenes. Ja nedaudz zupas paliek pāri, var to sasaldēt un izmantot mērču pagatavošanai.
28.jūl 2021
Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka izmēģināt divu netradicionālu, sātīgu, veselīgu, bet viegli pagatavojamu auksto zupu receptes.
11.jūl 2021
Auksto zupu var lieliski pagatavot arī bez tradicionālajām sastāvdaļām – bietēm un olas, arī pievienot gaļu nav obligāti. Piedāvājam divas ļoti vieglas un atsvaidzinošas aukstās zupas receptes.
26.mai 2020
Iespējams, dažiem mūsu valsts iedzīvotājiem tā dēvētā aukstā zupa ir viens no iecienītākajiem vasaras ēdieniem. Kā izrādās, tad tās recepte kļuvusi par visai iecienītu ierakstu arī sociālajā tīklā facebook.
4.jūl 2019
Jaunākais kulinārijas blogeris Latvijā Pipars izlasot ziņu, ka divas māsas - Lina un Rasa Kalinauskaites - atvērušas Viļņā savu konditoreju, kur citu gardumu vidū iespējams nogaršot aukstās zupas torti. Turklāt, tā nosaukta par īstu kulinārijas pārsteigumu un tā īsā laikā kļuvusi par šīs vasaras jauno kulta ēdienu! Pipars nu apgalvo, ka ar šādas kūkas pagatavošanu tiks galā pat iesācējs un par kādu īpašu kulinārijas šedevru te nav ko runāt, lai gan garša tiešām ir lieliska un pasniegšanas veids pietiekami neierasts.
27.mai 2019
Dziedātājs un TV raidījumu vadītājs itālis Roberto Meloni savus Instagram sekotājus sveic ar aukstās zupas sezonas sākumu un dalījies ar stāstu, kāda bija pirmā reize, kad viņš Latvijā pirmo reizi nobaudīja šo vasaras tradicionālo ēdienu.
15.jun 2018
Plānojot auksto zupu, drošības pēc der noskaidrot laika prognozi. Ja gaidāms vēsāks un lietaināks laiks, tad drīzāk gribēsies uzēst kaut ko siltu. Dažas zupas, piemēram, boršču vai skābeņu zupu, var ēst gan siltas, gan aukstas. Jāraugās vienīgi, lai buljons, uz kura bāzes zupa gatavota, būtu kārtīgi attaukots, jo tauku saliņas aukstajā zupā patiešām var sabojāt apetīti. Izlepuši gardēži uzskata, ka mājas ķēķī aukstā zupa nekad neizdodas perfekti. Tomēr nevajag aizmirst, ka pirms vairākiem gadsimtiem aukstās zupas, visticamāk, izdomāja vienkāršie ļaudis, lielākoties zemnieki, meklējot veidu, kā apmierināt izsalkumu karstā laikā un pie viena izmantot sakaltušu maizi un tos produktus, kas acumirklī pie rokas.
19.jun 2017
Kas var būt labāks par šo: vieglai maltītei karstā vasaras dienā – kāda auksta zupa, kas gan piesien dūšu, gan patīkami veldzē. Klasiku klasika – auksta zupa ar bietēm uz kefīra bāzes – ir zināma katram, taču variāciju var būt neiedomājami daudz.