50 ml minerālūdens vai vairāk (atkarīgs, cik biezu konsistenci vēlies)
pasniegšanai
vārītas olas
dilles
Pagatavošana
Ieliek olas katlā, uzlej ūdeni, lai tas nosedz olas. Uzsilda līdz vārīšanai un vāra 10 minūtes. Izņem olas un ieliek aukstā ūdens vannā, lai vieglāk nolobīt.
Sagatavo sastāvdaļas - sagriež gurķi un redīsus, smalki sagriež lociņus.
Katlā ielej kefīru, pievieno visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisa. Minerālūdeni var pievienot arī vairāk kā 50 ml - ja nevēlās tik biezu zupu.
Pasniedz zupu ar pārgrieztu uz pusēm novārīto olu un pārbērtu ar sagrieztām dillēm.
Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos aust prieks un lepnums par tautu, par valsti un par Latviju, uzrunā XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncertā "Te-aust" teica Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.