Aukstā zupa - viegls vasaras ēdiens, bez kura karstumā neiztikt

© Depositphotos

Aukstajai zupai ir bezgala daudz variāciju un katrai ģimenei noteikti ir ava iecienītākā recepte. Mēs piedāvājam savu variāciju aukstjaai zupai.

Sastāvdaļas

1 l kefīra

500 ml marinētās bietes

1 gurķis (apmēram 60g)

2 vārītas ola

200 g vārītas desas

šķipsniņa sāls

lociņi

dilles

Pagatavošana

  1. Ieliek olas katlā, uzlej ūdeni, lai tas nosedz olas. Uzsilda līdz vārīšanai un vāra 10 minūtes. Izņem olas un ieliek aukstā ūdens vannā, lai vieglāk nolobīt.
  2. Sagatavo sastāvdaļas - sagriež gurķi un desu, smalki sagriež lociņus un dilles
  3. Katlā ielej kefīru, pievieno visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisa.
  4. Pasniedz zupu ar pārgrieztu uz pusēm novārīto olu un pārbērtu ar sagrieztām dillēm.