Aukstajai zupai ir bezgala daudz variāciju un katrai ģimenei noteikti ir ava iecienītākā recepte. Mēs piedāvājam savu variāciju aukstjaai zupai.
1 l kefīra
500 ml marinētās bietes
1 gurķis (apmēram 60g)
2 vārītas ola
200 g vārītas desas
šķipsniņa sāls
lociņi
dilles
Pagatavošana
- Ieliek olas katlā, uzlej ūdeni, lai tas nosedz olas. Uzsilda līdz vārīšanai un vāra 10 minūtes. Izņem olas un ieliek aukstā ūdens vannā, lai vieglāk nolobīt.
- Sagatavo sastāvdaļas - sagriež gurķi un desu, smalki sagriež lociņus un dilles
- Katlā ielej kefīru, pievieno visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisa.
- Pasniedz zupu ar pārgrieztu uz pusēm novārīto olu un pārbērtu ar sagrieztām dillēm.