Aukstās zupas kūka latviešu gaumē

© Publicitātes foto

Jaunākais kulinārijas blogeris Latvijā Pipars izlasot ziņu, ka divas māsas - Lina un Rasa Kalinauskaites - atvērušas Viļņā savu konditoreju, kur citu gardumu vidū iespējams nogaršot aukstās zupas torti. Turklāt, tā nosaukta par īstu kulinārijas pārsteigumu un tā īsā laikā kļuvusi par šīs vasaras jauno kulta ēdienu! Pipars nu apgalvo, ka ar šādas kūkas pagatavošanu tiks galā pat iesācējs un par kādu īpašu kulinārijas šedevru te nav ko runāt, lai gan garša tiešām ir lieliska un pasniegšanas veids pietiekami neierasts.

Aukstās zupas kūka

  • 1kg vārīti kartupeļi
  • 700g rīvētas bietes marinādē "Dimdiņi"
  • 800g grieķu jogurts bez piedevām
  • 300g mīkstais siers "Alpina"
  • 3-4 lauku gurķi
  • 3 ēd.k. mārrutki
  • 3 ēd.k. saldās sinepes
  • 20g želatīns
  • etiķis
  • dilles, loki
  • sāls
Vārītus kartupeļus pārliek bļodā, pievieno 2 ēd.k. mārrutkus, 2 ēd.k. sinepes, sāli pēc garšas un visu ar kartupeļu stampu saspaida. Kartupeļu masu pārliek formā un ar to pašu stampu izlīdzina.

Želatīnu uzbriedina, izkausē un mazliet atdzesē.

Lielā bļodā pārliek sieru un jogurtu, kārtīgi visu samaisa, lai veidojas viendabīga masa. Tad pievieno sagrieztus strēmelītēs gurķus, marinētas bietes, sasmalcinātus zaļumus, atlikušos mārrutkus un sinepes, sāli un etiķi pēc garšas. Pievieno arī izkausētu želatīnu un visu kārtīgi samaisa.

Jogurta-biešu masu pārlej formā pa virsu kartupeļiem un liek uz 4 stundām ledusskapī.