Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Jauns pavērsiens Maligina miljonu sāgā

© Ekrānuzņēmums no "Vakara Ziņas"

Jauns šokējošs pavērsiens noticis pāragri mirušā miljonāra Valērija Maligina atstātajā impērijā. Jūrmalas bāriņtiesa tuvākajā laikā vērtēs, vai miljonāra šķirtā sieva Signe Baldere-Sildedze nevēlas piesavināties savai meitai, nepilngadīgajai Annai Emīlijai piederošo mantojuma daļu un nedara neko, lai saglabātu un vairotu šī mantojuma vērtību, kā to liek likums, noskaidroja »Vakara Ziņas«. Bāriņtiesa varētu rūpes par 12 gadus vecās Annas Emīlijas nākotni nodot viņas vecākajai māsai Irinai Maliginai, kura jau uzņēmusies tēva lolotā «Olainfarm» vadīšanu.

Rūpes jau reiz uzticētas māsai

Signe Baldere-Sildedze jau reiz atzinusi, ka uztic Irinai rūpes par savu vienīgo bērnu, pirms četriem gadiem parakstot pilnvaru vecākajai meitai rūpēties par mazo māsu ceļojumos ārpus valsts, skolā un saslimšanas gadījumos. Šobrīd pašas Signes pēdējo mēnešu uzvedība raisījusi jautājumu, vai Irinai nebūtu jānodod arī rūpes par Annas Emīlijas mantojuma daļu, kamēr mazā māsa nesasniedz pilngadību. 22. maijā meitenītei paliks 13 gadi.

Viņas māte tā vietā, lai Anna Emīlija iespējami ātrāk tiktu pie savas miljonos mērāmās mantojuma daļas, rīkojas pretēji, mazajai meitai radot zaudējumus. Signe lauzusi vienošanos par Valērija atraitnei Elīnai Maliginai pienākošās mantojuma daļas izmaksu, kas rada tiesāšanās risku, tāpat viņa pieņēmusi absurdu lēmumu pamest labi apmaksāto amatu «Olainfarm» padomē, kas ļāva kontrolēt Annai Emīlijai novēlētā uzņēmuma darbību.

Tēta pēdējās dāvanas liktenis

«Olainfarm» ir kā liela ģimene, kas, Valērijam Maliginam dzīvam esot, risinājusi un pārzinājusi arī viņa personiskās un ģimenes lietas, tādēļ uzņēmumā nav noslēpums, ka mazajai Annai Emīlijai neklājas viegli. Tiek uzskatīts, ka meitenītes īstās mātes lomu pilda aukle Tatjana, kamēr kaimiņi ik rītu dzirdot, kādā paaugstinātā tonī pirms vešanas uz skolu ar mazo meitu sarunājas Signe. Kā apkaunojoša anekdote tiek atstāstīts, ka Signe pirms gada pie mantas aprakstīšanas Valērija un Elīnas kopīgajā mājā paņēmusi modernas audio austiņas, kuras tētis nopircis Annai Emīlijai, bet nav paguvis pirms traģiski pāragrās nāves tās meitiņai uzdāvināt. Vēlāk Signe šo tēva dāvanu meitai pasniegusi kā savu.

Pilnu publikāciju lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" žurnālā vai www.vz.lv