Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Rutulis atgādina, ka dzīvojam pārticībā

© F64

Dziedātājs Normunds Rutulis 4. septembrī svin 47. dzimšanas dienu. Taču, kā atzīst mākslinieks, ar jubilejas svinēšanām un plānošanām viņš neaizraujas.

«Speciāli nesvinu. Mēdzu ģimenes lokā ieturēt svētku vakariņas. Tie laiki, kad svinēju savas dzimšanas dienas, ir pagājuši. Atceros savu 18., 19., 20. un 25. jubileju. Tāpat arī esmu nosvinējis savu 40. jubileju ar koncertiem uz skatuves. Pieļauju, ka pēc trim gadiem, kad man paliks 50, es varētu sasaistīt savas jubilejas svinības ar koncertiem. Taču šogad nebūs pat svētku vakariņas, jo jādodas uz mēģinājumu Jelgavā. Dzimšanas dienas svinības nav tik svarīgas, lai atteiktos, piemēram, no darba piedāvājuma vai iespējas dziedāt. Dziedāšana un muzicēšana ir privilēģija un priekšrocība, un esmu to cilvēku skaitā, kam tā dota. Ja sanāk laiks izklaidei, baigi forši, ja nesanāk, nekas.

Tāpat jau mēs varam svinēt katru dienu, jo dzīvojam šajā skaistajā zemē bez zemestrīcēm, kara, pārticībā un saticībā,» par jubileju nozīmi aizdomājas jubilārs.

Ja runā par pārsteigumiem un dāvanām, kas Normundu Rutuli iepriecina, mūziķis atminas, ka pirms diviem gadiem ģimene viņam bija sarūpējusi lielu pārsteigumu - aktīvas atpūtas iespēju - lidināšanos virs ūdens uz turbīndēļa.

Novēlam jubilāram muzikālus panākumus, kā arī patīkamus pārsteigumus!