Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Normunds Rutulis izsviež no albuma… Normundu Rutuli

© Linda Ofelia Rutule

Modernā barberšopa jeb specializētās kungu frizētavas “Noble” telpās pirmdienas vakarā šaurā viesu lokā tika prezentēts dīdžeja N’Works – Normunda Rutuļa otrā “es” – ceturtā remiksu izlase “Opus Domi”. Jautrības un atraktīvu pastāstiņu netrūka.

Omulīgais dziedātājs Normunds Rutulis teju katru viesi sagaidīja, ar rokas spiedienu un/vai uzsitienu uz pleca, bet dažus aicināja arī uzdziedāt. Viesu skaitā bija daudzi kandidāti pielikšanai pie mikrofona, piemēram, Normunds Pauniņš, Jānis Stībelis, Andris Ērglis, Ivo Grīsniņš-Grīslis, Rūta Dūduma, Sabīne Berezina, Aivo Oskis un citi. Šie visi piesauktie ir pārstāvēti Rutuļa alias M’Works jaunajā remiksu izlasē.

Lai gan Normunds aktīvi dejoja skanošo skaņdarbu fonā, pats dziedāt šajā vakarā viņš diez ko nevēlējās, priekšroku dodot viesiem. Izrādās, ka līdzīga pieeja viņam bijusi arī albumā iekļaujamos remiksus apkopojot. “Kad aizsūtīju sagatavotos remiksus uz Lietuvu, kur tika iespiests albums, izrādījās, ka visas dziesmas tajā neietilpst - esot par daudz megabaitu. Ko man bija darīt, nevaru taču izmest no albuma, piemēram, “Franco Franco”!” stāstīja Rutulis, šķelmīgi paveroties uz turpat blakus sēdošo dziedātāju Elizabeti Vētru un pārējo “Franco Franco” komandu. “Nācās izsviest Rutuli.” Nedaudz vēlāk viņš apskatniekam pastāstīja, ka “izsviestais Rutulis” esot bijusi paša izpildītā Raimonda Paula dziesma “Atskrien raiba dievgosniņa”. Tiesa, nevarētu teikt, ka Rutulis Rutuli būtu pavisam apdalījis, jo albumā atrodami divi citi paša izpildīto dziesmu remiksi - “Laimīgs” (oriģinālā tas ir kopdarbs ar Oskaru Petrauski) un Maestro sacerētā “Astere”. Starp citu, albuma digitālajā versijā ir 19 remiksi (CD to ir 18), un tajā var atrast arī “dievgosniņu”.