Patriotu mēnesis

11.nov 2014
11. novembrī tiek svinēta Lāčplēša diena. Kā vēsta latviešu teika, Lāčplēša pārspēka avots bijusi cepure ar lāča ausīm, kas palīdzēja uzveikt Melno bruņinieku. Diemžēl cepuri ar tik maģisku spēku mūsdienās ir grūti atrast, taču skaidrs ir arī tas, ka ar tukšu vēderu Lāčplēsis nebūtu paveicis savus varoņdarbus, aizsargājot tēvzemi no iebrucējiem. Tāpēc restorāns “Tex-Mex Republic” sveic ikvienu svētkos, piedāvājot īpašu recepti patriotiskām valsts svētku vakariņām.
11.nov 2014
11. novembrī Latvijas Nacionālais Vēstures muzejs tradicionāli izstādīs unikālo Lāčplēša kara ordeni.
10.nov 2014
Ar labākajiem skaņdarbiem, kas tika iesniegti Baltijas ceļa 25. gadadienai veltītajam dziesmu konkursam, no 10. līdz 18. novembrim savās mūzikas programmās iepazīstinās Latvijas Radio 2.
10.nov 2014
Atzīmējot Lāčplēša dienu, Latvijas Institūts dod iespēju ārzemēs dzīvojošajiem latviešiem piedalīties vienā no valsts patriotiskākajiem notikumiem, attālināti aizdedzot īstu svecīti 11.novembra krastmalā.
5.nov 2014
17. novembra darbadiena tiks pārcelta uz sestdienu, 22.novembri, atgādina Labklājības ministrijā.
19.nov 2013
Lai arī Rīgā 18.novembra svinīgos pasākumus apmeklējuši ļoti daudz cilvēku, svētki aizritējuši bez būtiskiem pārkāpumiem, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Toms Sadovskis.
18.nov 2013
VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) apsvērs dažādus risinājumus, lai nākamgad svecīšu nolikšanu pie Rīgas pils Lāčplēša dienā padarītu iedzīvotājiem pieejamāku, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja VNĪ pārstāve Daiga Laukšteina.
18.nov 2013
Latvijas Republikas proklamēšanas 95.gadadienu Rīgā šodien atzīmēs ar plašu svētku programmu un bezmaksas pasākumiem. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, sabiedriskais transports šajā svētku dienā kursēs bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.
18.nov 2013
Latvija šodien svin 95.gadadienu kopš 1918.gada 18.novembrī tagadējā Latvijas Nacionālajā teātrī, toreiz Rīgas pilsētas II teātra ēkā, tika proklamēta Latvijas Republika.Latvijas Republikas proklamēšanas 95.gadadienu visā Latvijā šodien atzīmē ar plašu svētku programmu.
photo_camera
16.nov 2013
Šodien pie Latvijas Nacionālā teātra ēkas, kurā pirms 95 gadiem tika pieņemts oficiāls lēmums par Latvijas valsts dibināšanu, tika atklāta šim nozīmīgajam notikumam veltīta piemiņas plāksne.
16.nov 2013
Valsts prezidents Andris Bērziņš šodien plkst.11.00 Latvijas Nacionālā teātra ēkā atklās piemiņas plāksni, kas veltīta Latvijas dibināšanai.
15.nov 2013
Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka pēdējo gadu laikā sabiedrībā ir palielinājusies Latvijas Republikas proklamēšanas dienas svētku nozīme (12% - noteikti jā; 29% - drīzāk jā). To atklāj pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, novembrī veiktais pētījums.
15.nov 2013
Sakarā ar 18.novembra svētku pasākumiem pilsētā tiks ieviesti satiksmes ierobežojumi. Rīgas dome aicina iedzīvotājus pret satiksmes apgrūtinājumiem izturēties ar izpratni. 18.novembrī sabiedriskais transports visiem iedzīvotājiem būs par brīvu.
14.nov 2013
Mēs visi esam divi. Pārfrazējot kāda domātāja teikto, gribas papildināt šo vienkāršo teikumu: es un mana māte. Es un mana vieta zem saules. Es un mans mīļotais. Es un mana dzimtene. Es un mana brīvība. Tā, svētus vārdus un jēdzienus vijot kopā ar sevi, rodas grods pavediens, par ko der padomāt ne tikai Patriotisma nedēļā, kurā apvienojas 11. un 18. novembris, bet arī pārējās – ne tik izcilās – dienās. Kaut gan... Ikkatra diena, kurā saule uzaust virs Latvijas, ir izcila: mums dots vēl viens gaismas brīdis, kuru būt kopā ar savu zemi.
13.nov 2013
Arī šogad valsts svētkos, 18.novembrī, Rīgas sabiedriskajā transportā, izņemot mikroautobusus, pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs braukt bez maksas, tāpat svētku dienā bez maksas būs izmantojamas ielu malās izveidotās autostāvvietas, kuras apkalpo pašvaldības SIA "Rīgas satiksme".
12.nov 2013
Par godu Latvijas Republikas proklamēšanas dienai latviešu kopienās ārpus Latvijas šogad notiks vairāk nekā 60 svētku sarīkojumi vismaz 19 pasaules valstīs, aģentūru LETA informēja portāla "www.latviesi.com" vadītājs Indulis Bērziņš.
12.nov 2013
Lielākā daļa (73%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem sevi uzskata par Latvijas patriotiem (32% - noteikti jā; 41% - drīzāk jā). To atklāj pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, novembrī veiktais pētījums.
11.nov 2013
Biedrība "Latvija esam mēs paši" aicina ikvienu cēsnieku, ikvienu Latvijas iedzīvotāju uz kopīgu sveču degšanu Latvijas kontūrā un multimediālu priekšnesumu "Mēs paši esam sava likteņa lēmēji" 11.novembrī Lāčplēša dienā Cēsu pils parkā plkst.18.30.
11.nov 2013
Valsts prezidents Andris Bērziņš savā uzrunā militārajā parādē par godu Lāčplēša dienai norādījis: "Arī šobrīd Latvijai ne mazāk kā agrāk ir vajadzīgi tādi cilvēki, kā toreiz - drosmīgi un godprātīgi, zinātkāri un strādāt griboši, patiesi un dzimteni mīloši."
11.nov 2013
Jūrmalā šodien, Lāčplēša dienā, notiks divi lāpu gājieni, aģentūru LETA informēja Jūrmalas Kultūras centra pārstāve Sanija Jurenase.