Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Aicina tradicionālajā 18.novembra lāpu gājienā protestēt pret imigrantiem

© F64

Partija "Nacionālā savienība "Taisnīgums"" un biedrība "Tēvijas sargi", kas iepriekš rīkojušas publiskas akcijas pret imigrantu uzņemšanu Latvijā, aicina arī tradicionālajā 18.novembra lāpu gājienā Rīgā protestēt pret imigrācijas kvotām un prasīt robežkontroles atjaunošanu, "paužot atbalstu franču tautai ciešanās".

"Tēvijas sargi" paziņojumā presei aicina nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK rīkoto 18.novembra lāpu gājienu pasludināt par "tautas gribas manifestāciju, par galveno prasību izvirzot atteikšanos no uzspiestajām imigrantu kvotām un robežkontroles atjaunošanu, paužot atbalstu franču tautai tās ciešanās".

Biedrībā skaidro, ka, tā kā uz plānoto pasākumu pulcēsies cilvēki, kuriem nacionālās intereses ir svarīgas, "būtu lietderīgi izmantot jau izsludināto tautas pulcēšanos, lai demonstrētu mūsu gatavību par savas tautas un valsts pastāvēšanu iestāties arī šodien".

"Tēvijas sargi" paļaujoties uz nacionālās apvienības konsekvenci šajā jautājumā un būšot gatavi darīt visu, "lai palīdzētu 18.novembra gājienam kļūt par sekmīgu un vērienīgu latviešu tautas dzīvotgribas apliecinājumu".

Arī "Nacionālā savienība "Taisnīgums"" aicina savus biedrus un atbalstītājus piedalīties par ikgadēju tradīciju kļuvušajā Latvijas valstiskumu apliecinošajā svētku gājienā, kuram būtu jāapvieno dažādi latvieši, nevis tikai vienas partijas biedri.

"Aicinām Nacionālās apvienības vadību pieņemt, ka gājienā piedalās cilvēki, kas individuāli ar plakātiem un transparentiem pauž savu noraidījumu valdošās koalīcijas bezmugurkaulainajai, gļēvajai un prettautiskajai politikai," teikts "Nacionālās savienības "Taisnīgums"" paziņojumā.

Partija aicina 18.novembra lāpu gājiena laikā pieprasīt atjaunot robežkontroli un atteikties uzņemt uzspiestus imigrantus, kuri esot "potenciāli teroristi, apdraudējuma radītāji, mūsu identitātes un vērtību grāvēji".