Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_downwardPrezidenta vēlēšanas 2015

Saeima šodien nodeva izskatīšanai Juridiskajai komisijā un Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā kolektīvo iesniegumu, kurā rosināts Latvijā pāriet uz tautas vēlētu Valsts prezidentu.
27.apr 2023 Ziņu aģentūra LETA
Visi, kuriem nav slinkums, šobrīd piedalās spēlē “Kurš būs prezidents?”, un nav pat svarīgi, cik sakarīgi ir “piedāvājumi” un “izvēles”. Piemēram, politpulciņš “Par!” piedāvā par Valsts prezidenti izvēlēties sievieti – sarakstā ir Anda Čakša, Sanita Osipova, Baiba Sipeniece-Gavare, Marija Golubeva un citas zvaigznes. Bet nost ar nepamatotu seksismu: daudzos piedāvājumos ir arī vīrieši. Palūkosim.
27.apr 2023 Elita Veidemane
Koalīcijas partiju sadarbības padomes sēdē 17. aprīlī premjers Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”) īgni “braucis virsū” “Apvienotajam sarakstam” (AS), pārmetot viņiem arhitekta Ulda Pīlēna virzīšanu Valsts prezidenta amatam, bet tautas uzticību iemantojušā Egila Levita nevirzīšanu. Tamdēļ tiekot grauts koalīcijas vienotības stingrums un kropļota koalīcijas rietumnieciskā seja.
21.apr 2023 Māris Krautmanis
Faktiski tas nav brīnums, ka Nacionālā apvienība (NA) domes sēdē izlēma atbalstīt Egilu Levitu. “Levitam nevar pārmest nacionālās idejas atbalstīšanas iztrūkumu vai neprasmi veidot latviešu valodas politiku. Nekas jau nebija nepareizi, ko viņš teica, Tā jau viņš ir simpātisks un jauks, bet jēgas par ekonomiku viņam nav nekādas. ” “Neatkarīgajai” skaidro Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins (NA).
21.apr 2023 Elita Veidemane
Uzreiz jānorāda, ka virsrakstā minēto tēzi minu tikai kā absurda piemēru tai loģikai, ar kuru tiek pamatota ideja, kāpēc nedrīkst ļaut tautai pašai lemt par valsts pirmās personas izvēli.
20.apr 2023 Bens Latkovskis
Partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) ieskatā, koalīcijai jānonāk pie viena Valsts prezidenta amata kandidāta - Egila Levita, trešdien žurnālistiem Rīgas pilī teica Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).
19.apr 2023 Ziņu aģentūra LETA
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) strādāšot, lai koalīcijas partneri vienotos par kopīgu prezidenta amata kandidātu.
19.apr 2023 Ziņu aģentūra LETA
Intriga ir iesēta. Šobrīd izskatās, ka Valsts prezidentam Egilam Levitam maz izredžu pirmajā kārtā iegūt 51 Saeimas deputāta balsi. Arī uzņēmējam Uldim Pīlēnam kādas nieka balss var pietrūkt. Kurš varētu un vai varētu iesēsties prezidenta krēslā otrajā balsojumā?
19.apr 2023 Elita Veidemane
Kategoriski izslēgts, ka Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) varētu atbalstīt Egila Levita kandidatūru Valsts prezidenta vēlēšanās, saka ZZS valdes priekšsēdētājs, Saeimas sekretārs un deputāts Armands Krauze.
18.apr 2023 Ziņu aģentūra LETA
Valsts prezidenta ievēlēšanai varētu būt jārīko vairākas kārtas, saka politologs Juris Rozenvalds.
18.apr 2023 Ziņu aģentūra LETA
Latvijas Valsts prezidenta vēlēšanas notiks notiks maija pēdējā dienā. Par prezidenta amata kandidātiem balsos Saeimas deputāti.
15.apr 2023 Portāls nra.lv, Ziņu aģentūra LETA
Kā Rīgas pilī iedabūt uzņēmēju Uldi Pīlēnu un kā tajā nosargāt esošo prezidentu Egilu Levitu – lūk, tāds ir pēdējo dienu un būs arī turpmāko dienu jautājums mūsu Saeimā savēlētajām 100 gudrajām galvām, kā arī viņu čaklajiem izpalīgiem. Vieni prātos un darīs visu iespējamo, lai tiktu ievēlēts Pīlēns, otri – lai tiku pārvēlēts Levits. Šajā sacensībā visas humānās metodes labas.
14.apr 2023 Māris Krautmanis
Nākamās Saeimas vēlēšanas vēl ir tālu, bet valsts prezidenta vēlēšanas pavisam tuvu – jau 31. maijā. Līdz 13. maijam jāizvirza kandidāti, un tad jau visu izšķirs Saeimas deputātu balsojums. Un kā tad bez aizkulišu sarunām.
6.apr 2023 Bens Latkovskis
Paskatoties uz citu valstu pieredzi, rodas jautājums, vai Latvijā vispār ir nepieciešams Valsts prezidenta institūts, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Saeimas opozīcijas deputāte, bijusī Konkurences padomes vadītāja Skaidrīte Ābrama (P).
30.mar 2023 Ziņu aģentūra LETA
''Latvija pirmajā vietā'' (LPV) Saeimas frakcija rosina Valsts prezidentu ievēlēt aizklātās vēlēšanās.
22.mar 2023 Ziņu aģentūra LETA
Viens no būtiskākajiem šī gada Latvijas politikas notikumiem būs Valsts prezidenta vēlēšanas, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".
19.mar 2023 Portāls nra.lv
Melnkalnē šodien notiek prezidenta vēlēšanas, kurās uz otru pilnvaru termiņu pretendē pašreizējais valsts galva Milo Džukanovičs.
19.mar 2023 Ziņu aģentūra LETA
Francijas prezidenta amata kandidāte, galēji labējās Nacionālās apvienības līdere Marina Lepēna ceturtdien nosaukusi pašreizējo valsts galvu Emanuelu Makronu par autoritārāko prezidentu, kāds jebkad bijis Francijā.
14.apr 2022 Ziņu aģentūra LETA
Itālijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā pirmdien nav izdevies ievēlāt jaunu prezidentu, kas jau bija gaidāms.
25.jan 2022 Ziņu aģentūra LETA
14.novembrī gaidāmo Bulgārijas prezidenta vēlēšanu kandidātam ultranacionālistam Bojanam Rasatem izvirzītas apsūdzības par nedēļas nogalē notikušo uzbrukumu LGBTQ kopienas centram Sofijā, trešdien pavēstīja prokuratūra.
3.nov 2021 Ziņu aģentūra LETA