Uztura noslēpumi

19.apr 2016
Bujabēze (bouillabaisse) – jūras velšu sautējums, kas vairāk gan atgādina zupu. To īpaši gatavo Marseļā: zupā novārītās jūras veltes un zivis pasniedz atsevišķi, šķīvī lejot tikai zupas nokāsto šķidrumu. Bujabēzes rašanās vēsture pavisam prozaiska – no sīkajām zivīm, kuras vietējiem zvejniekiem nav izdevies notirgot, taupības nolūkos vārīta zupa, katlā liekot visu, kas no lomiem palicis pāri. Tradicionāli bujabēzē vāra skorpionzivis, zušus, jūras gailīšus, pievienojot arī gliemenes, krabjus, garneles, mīdijas, astoņkājus, jūras ķemmītes un citas jūras veltes. Lai iegūtu izteiksmīgāku zivju buljona garšu, bujabēzei pievieno puravus, sīpolus, tomātus, selerijas un kartupeļus.
19.apr 2016
Viena no pasaulē vispopulārākajām diētām it tā dēvētā bezogļidrātu diēta, ko izgudrojis Atkins. Taču šādam tievēšanas paņēmienam ir arī daudz pretinieku, kuri saka, ka beztauku diēta patieībā liek organismam straujāk veidot rezerves, kas nozīmē daudz lielāku tauku slāni.
18.apr 2016
Šo dzērienu ieteicams lietot pirms gulētiešanas, jo cilvēka vielmaiņa naktī ir ievērojami lēnāka. Dzēriens palīdzēs sadedzināt kalorijas, palielinot vielmaiņu, kamēr guļat.
17.apr 2016
Lai labi garšo!
15.apr 2016
Šis dārzeņu dzēriens palīdzēs attīrīt organismu un atbrīvoties no liekajiem taukiem, kuru "nodzīšana" iepriekš prasījusi lielas pūles.
14.apr 2016
Lai labi garšo!
14.apr 2016
Pētersīlis ir viens veselīgākajiem augiem uz zemes un to izmanto daudzās virtuvēs visā pasaulē. Tāpat pētersīli iesaka lietot kā aizsardzības līdzekli pret nieru darbības traucējumiem.
13.apr 2016
Labu apetīti!
13.apr 2016
Lai zaudētu liekos kilogramus reizēm vajadzīga vien pacietība un nedaudz izdomas. Kā izrādās, tad ir kāds pavisam vienkārši pagatavojams un gards dzēriens, kas palīdz cīnīties ar liekā svara problēmām.
12.apr 2016
Labu apetīti!
12.apr 2016
Ir produkti, kas mūsu "stratēģiskās rezerves" uztur un papildina. Tā ir maize, sviests, saldumi, arī cepti produkti, dažādas desas, kartupeļi, ātrās uzkodas. Taču ir produkti, ko varam lietot pavisam droši, turklāt- salīdzinoši lielos daudzumos, taču svars atkāpjas pats no sevis.
11.apr 2016
Lai labi garšo!
11.apr 2016
Arvien biežāk sociālajos tīklos atrodamas pircēju sūdzības par lielveikalos iegādātiem produktiem, kas ir acīmredzami sabojājušies. Vēl nesen internetu pāršalca ziņa par pirkumu, kad lielveikalā tika iegādāts lasis, kurā atrastas tārpiem līdzīgas stiegras, bet šobrīd moderators Gustavs Terzens sūdzas par bojātiem gurķu konserviem.
10.apr 2016
Gatavošana mājās ne vienam vien sagādā īpašu prieku un aizrautību. Tāpēc Māja šodien piedāvā dažas receptes, ko viegli var pagatavot mājās gan pavasara noguruma laikā, kad svarīgs labs spēcinošs ēdiens, gan savam priekam. Ēdiet un priecājieties veseli!
9.apr 2016
Labu apetīti!
8.apr 2016
Lai labi garšo!
8.apr 2016
Lieto tikai ēdamkaroti šī līdzekļa dienā un iegūsti slaidas formas!