Uztura noslēpumi

30.jan 2021
Ziemas laiks mūs nelutina nedz ar bagātīgām dabas veltēm, nedz saules gaismu. Tas ir laiks, kad mūsu organismam mēdz būt nepieciešams lielāks atbalsts un rūpes. Ilgie, tumšie vakari un vienveidīgāka ēdienkarte var veicināt to, ka jūtamies noguruši un izsmelti gan fiziski, gan emocionāli.
29.jan 2021
Turpmāko situāciju nozarē ietekmēs tas, cik veiksmīgi izdosies ierobežot Covid-19 vīrusa izplatību un attiecīgi, cik ilgi vēl būs spēkā tirdzniecības ierobežojumi, kas īpaši smagi skar nepārtikas preču tirdzniecību.
28.jan 2021
Mēs nezinām, cik ilgi Covid-19 turpināsies, tādēļ ir svarīgi, ka mēs sagatavojam modeli, kas var strādāt arī ilgtermiņā.
27.jan 2021
"Maxima Latvija" veiktā aptauja par iedzīvotāju vēlmēm produktu cenu samazināšanas jautājumos liecina, ka no gaļas izstrādājumiem par samazinātu cenu cilvēki visvairāk vēlētos iegādāties tieši svaigo gaļu (90%), no maizes un konditorejas izstrādājumiem - rupjmaizi (92%), savukārt no piena produktiem - sieru (81%) un biezpiena produktus (55%). Vairums respondentu (93%) atzīst, ka starp būtiskākajiem produktu izvēles kritērijiem ir atlaides un īpašas akcijas, taču vienlaikus cilvēkiem ir svarīgi iegādāties tieši savus iecienītākos produktus (79%).
27.jan 2021
Gandrīz katrā mājā var atrast kādu pārtikas vai skaistumkopšanas produktu, kuram ir beidzies derīguma termiņš. Šādos brīžos nereti valda vainas sajūta par to, ka tie nav izmantoti un ir iztērēta nauda. Visbiežāk ir ieteicams no tiem atbrīvoties. Tomēr ir pāris produkti, kurus tu var izmantot gudri, brīdī, kad tiem ir beidzies derīguma termiņš. Šos astoņus pārtikas, skaistumkopšanas produktus tu vari izmantot pavisam citā veidā, nekā tie bija paredzēti! 
26.jan 2021
ANO lēš, ka līdz gadsimta vidum pasaules iedzīvotāju skaits sasniegs 9 miljardus. Lai visus pabarotu, pasaulei par 70% būs jāsamazina līdzšinējais pārtikas zudums. Tā ir visu pārtikas piegādes ķēdes dalībnieku - ražotāju, tirgotāju un patērētāju - kopīga atbildība, kurā mazumtirgotājiem ir lieliska iespēja kļūt par labu pārmaiņu radītājiem.
24.jan 2021
Izvirzot jaunā gada apņemšanās, daudzi par mērķi nosaka samazināt savu svaru, ievērojot dažādas diētas. Tomēr sevis ierobežošana un pārlieka kontrolēšana ilgtermiņā ne vienmēr sniedz cerēto rezultātu, turklāt var kaitēt arī citu mērķu un sapņu piepildījumam. Kā izveidot veselīgākas attiecības ar ēdienu, kas pozitīvi atsauksies arī uz citām dzīves jomām, skaidro farmaceite Amanda Ozoliņa.
24.jan 2021
Uztura speciāliste no Austrālijas Savina Rego ir iemācījusi saviem lasītājiem samazināt kalorijas par trešdaļu, nesamazinot porcijas lielumu. Par to ziņo "Daily Mail".
24.jan 2021
Šie produkti ziemas sezonā ir zaudējuši savas veselīgās īpašības vai - sliktākajā gadījumā - pat kaitē organismam gada aukstākajā laikā.
23.jan 2021
Lai arī Covid-19 laikā liela daļa iedzīvotāju ir pārgājusi uz attālinātu darba režīmu, uzturā joprojām bieži parādās ātro ēstuvju piedāvātie ēdieni - burgeri, picas un citi. Kopumā 77% Latvijas iedzīvotāju uzturā iekļauj ātro ēstuvju ēdienus (vismaz reizi nedēļā - 13%, pāris reizes mēnesī - 26%, retāk - 38%), savukārt tikai 22% ātro ēstuvju piedāvātos ēdienus uzturā neiekļauj, kamēr 1% konkrētu atbildi sniegt nevarēja, secināts BENU Aptiekas Veselības monitoringa rezultātos, kas iegūti sadarbībā ar sabiedriskās domas un mārketinga pētījumu kompāniju SKDS.
22.jan 2021
Kopš pandēmijas sākuma liela daļa Latvijas iedzīvotāju piedzīvojuši satraukumu un stresu, kas mudinājis sākt vai turpināt ēst pat tad, ja nav justs izsalkums, liecina Apotheka un Norstat veiktā aptauja. No tiem vēl trešdaļa (34%) pēc tam izjutuši kauna sajūtu, kas var būt viens no pirmajiem signāliem, ka cilvēkam varētu būt nosliece uz emocionālo ēšanu.
20.jan 2021
Šajā laikā mums ir iespēja ne tikai pierast pie jaunās dienas kārtības, bet arī ieviest jaunus paradumus, uzlabojot gan garīgo, gan fizisko veselību.
13.jan 2021
Nav tādas lietas kā "labs" vai "slikts" ēdiens, viss ir jālieto mērenos daudzumos. Tomēr ir pāris produkti, kuri sievietēm nav ieteicami un tos nedrīkst lietot ikdienas uzturā. Daži no produktiem var veicināt hromonu darbības traucējumus, bet citi var palielināt iespējas saslimt ar hroniskām slimībām. Tāpēc ņem vērā un izvairies ikdienā no šiem sešiem produktiem!
7.jan 2021
Valdība apstiprināja noteikumus par izmantošanai pārtikā aizliegtajiem augiem un augu daļā, sarakstā iekļaujot vairāk nekā 60 augus un un augu daļas, kas nav izmantojami pārtikas produktos.
7.jan 2021
Protams, piena produktiem piemīt daudz labvēlīgu īpašību, jo sevišķi jaunā vecumā, taču, mums paliekot vecākiem, tie var sākt kaitēt. Uzzini, kuros gadījumos no piena produktiem vajadzētu atteikties.
5.jan 2021
Lai arī jaunais gads ārkārtējās situācijas iespaidā aizvadīts citādāk kā ierasts, nemainīgi stabilu svētku galda garduma līdera pozīciju saglabā mandarīni, kam pārdošanas apjomi auguši par 43%, salīdzinot ar līdzīgu periodu pērn.
5.jan 2021
Svētkos mūsu galdi mēdz lūst no dažādiem labumiem un šajā "mājsēdes" periodā, iespējams, roka biežāk sniedzās pēc kaut kā gardāka. Šie ieteikumi palīdzēs pēc svētkiem sakārtot ēšanas režīmu un, iespējams, zaudēt lieko svaru, kas iegūts svētku periodā.
28.dec 2020
Dietologs Nigels Denbijs ilgstoši pētījis svara zaudēšanas principus. Viņš norāda, ka īpaši ziemas laikā ir jāpievērš uzmanība uzturam, lai izvairītos no slimībām.
23.dec 2020
Kāda sieviete sociālo mediju lietotājus pārsteigusi ar neparastu ēdiena pagatvošanas veidu. Sieviete iesaka Ziemassvētku maltīti gatavot trauku mazgājamā mašīnā, informē medijs The Sun.
22.dec 2020
Tuvojas gada visgaidītākais brīdis, kad jo īpaši vēlamies būt kopā ar saviem tuvajiem un mīļajiem. Ziemassvētkus var uzskatīt arī par svētkiem, kuros ir visvairāk pārsteigumu, brīnumu, jautrības, dāvanu, taču tas ir arī laiks, kad tiek izšķērdēts vislielākais pārtikas apjoms.