5 vadlīnijas, kā panākt, lai no rīta būtu apetīte

© PN/Scanpix/Leta

Daudzi ir pieraduši izlaist brokastis, jo nejūt no rīta izsalkumu, taču tas var radīt arī veselības problēmas. Ir vienkāršas vadlīnijas, pateicoties kurām iespējams pierast pie brokastošanas no rīta.

pexels.com

1. Dienas režīms

Ja nav ikdienas rutīnas, tad var būt grūtības ieturēt pilnvērtīgas brokastis. Tā kā cilvēks iet gulēt dažādos laikos un pirms tam, iespējams, bauda sātīgu ēdienreizi, no rīta apetītes var nebūt. Vakariņas vēlams ieturēt ne vēlāk kā divas stundas pirms gulētiešanas un labāk, ja tās ir vieglas, ar olbaltumvielām bagātas vakariņas.

pexels.com

2. Vakariņas no rīta

Ja no rīta ir grūtības ar apetīti, mēģiniet vakara maltīti pārcelt uz rītu. Ja brokastis neēdat no rīta, tad var pietrūkt enerģijas dienas garumā, jo organisms nav laikus saņēmis normālai tā darbībai nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas.

pexels.com

3. Treniņi

Sportojiet no rīta tukšā dūšā. Tas palīdzēs sajusties enerģiskiem un radīs izsalkumu.

pexels.com

4. Glāze ūdens

Apetīti no rīta var pamodināt, izdzerot glāzi ūdens. Tam var pievienot arī nedaudz citrona sulas, kas palīdzēs kuņģim strādāt labāk. To ieteicams darīt 20 līdz 30 minūtes pirms brokastīm.

pexels.com

5. Ēdienkartes sastādīšana

Ir vērts pamēģināt brokastu ēdienkarti padarīt pēc iespējas daudzveidīgāku un apvienot tajā produktus, kas radīs interesi par rīta maltīti. Brokastīs iekļauto produktu sastāvā noteikti jābūt šķiedrvielām, taukiem, olbaltumvielām un lēnajiem ogļhodrātiem.

PN/Scanpix/Leta

Avots: RSUTE

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Pilnībā gatavas melones ir saldas un sulīgas, kas nozīmē to, ka ļoti gardas. Tās nav tikai gardas, bet arī veselīgas. Šoreiz noskaidrosim, kāpēc ieteicams ēst melones (tieši Katalupes šķirnes melones) jeb kādu labumu tās var sniegt mūsu veselībai. Katalupes šķirnes melones no citām melonēm var atšķirt ar to, ka tās ir ar gaišu miziņu, bet oranžu mīkstumu!