Kāpēc nevajadzētu pavisam atteikties no cukura?

© pexels.com

Medicīnas zinātņu doktore, profesore un biotehnoloģe Alla Pogoševa norādījusi, ka pilnībā atteikties no cukura nevajadzētu.

Speciāliste norāda, ka cukurs ir svarīgs organismam nepieciešamās glikozes avots.

Pogošova atzīmē, ka pastāv tāds stāvoklis kā hipoglikēmija, kad salda garša pat ir vēlama.

Viņa pastāstīja, ka dienā vidēji ieteicams lietot aptuveni 50 gramus cukura, lai tas nekaitētu veselībai. Šī daudzuma kaloriju saturs ir aptuveni 10% no ikdienas kaloriju daudzuma.

Pogoševa arī paskaidroja, ka patērētā cukura standarts ietver jebkuru tā avotu uzturā, tostarp, dažādu sīrupu, melases un medus veidā.

Cukurs ir arī daudzu produktu sastāvā un ārste iesaka tā daudzumu kontrolēt, pievēršot uzmanību produktu sastāvam.

"Normālos daudzumos cukurs var būt iekļauts uzturā, izņemot dažas slimības un apstākļus, piemēram, metabolisko sindromu un diabētu," atzīmē speciāliste.

pexels.com

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais