3 iemesli, kāpēc daudziem negribas brokastis

© pexels.com

Mēdz teikt, ka brokastis ir galvenā ēdienreize, taču ļoti daudziem no rītiem nemaz nav apetītes. Tas var radīt problēmas ar kuņģa - zarnu traktu un veselību kopumā, raksta "RSUTE".

Daudzi ir pieraduši, ka viņiem no rīta negribas ēst, taču brokastu neesamība no rīta var kaitēt veselības stāvoklim. Jo īpaši cieš kuņģa - zarnu trakts, jo var parādīties grēmas, tāpēc, ka no nakts līdz pusdienām (izlaižot brokastis, pirmā ēdienreize) uzkrājas liels daudzums kuņģa sulas. Tas var veicināt gastrīta, aizcietējumu, vēdera uzpūšanās un gremošanas procesa trucējumu risku.

Ir trīs galvenie iemesli, kāpēc no rīta var rasties apetītes trūkums.

pexels.com

1.

Ķermenī var būt enerģijas pārpalikums, jo iepriekš baudītas sātīgas vakariņas vai uzkodas naktī. Ja pamodies agri, piemēram, ap pulksten 5.00 vai 6.00 no rīta, organismam nav bijis laika ēdienu sagremot.

Tāpat, ja cilvēks pastāvīgi ir stresā un tā ietekmē bieži ēd uzkodas, atrodoties ceļā, tad organisms pierod pie šāda normālu maltīšu trūkuma un tāpēc bada sajūta parādās pirms gulētiešanas.

pexels.com

2.

Ja cilvēks dzer lielu daudzumu kafijas, tad var rasties trucējumi organismā, kas var vecināt to, ka no rīta pietiek tikai ar kafiju un nav vēlmes pēc ēdiena.

pexels.com

3.

Nevēlēšanos ēst brokastis var veicināt arī veselības problēmas, piemēram, depresija, kuņģa - zarnu trakta slimības, vairogdziedzera darbības traucējumi un citas kaites.

Uzzini, kā veicināt apetīti no rīta - "5 vadlīnijas, kā panākt, lai no rīta būtu apetīte".

Avots: RSUTE

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Uzturs

Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!