Uztura noslēpumi

19.jūl 2021
Lai gan augļi un ogas satur daudz vitamīnu, vērtīgu šķiedrvielu, mikroelementu un antioksidantus, ar tiem nedrīkst pārspīlēt. Fitnesa blogere Jana Logvina atklājusi, ar kādiem augļiem un ogām jābūt īpaši uzmanīgiem.
18.jūl 2021
Uzturs ir viens no vissvarīgākajiem veselību veicinošajiem faktoriem. Taču ir pārtikas produkti, kas var paātrināt novecošanās procesus, raksta "med2.ru".
17.jūl 2021
Lielākā daļa velosipēdistu lielāko uzmanību ikdienas treniņu procesā velta nobraukto kilometru apjomam, intensitātei, to biežumam. Tāpat, svarīgi ir veltīt pienācīgi daudz uzmanības arī velosipēda tehniskajam stāvoklim un nepieciešamajam aprīkojumam. Tajā pašā laikā, gan izvirzot ambiciozus sportiskos mērķus, gan ritenim kalpojot kā iknedēļas izturības treniņa sastāvdaļai, novārtā nevajadzētu atstāt paša sportista veselību un ikdienā piekopto uzturu. Lai gan mūsdienās veselīga un sabalansēta uztura pamatelementi ir sasnieguši teju visus, kas par to interesējās, katram slodzes un treniņu veidam ir savas nianses. Par to, kas jāatceras kaislīgiem entuziastiem un profesionāliem riteņbraucējiem, lai veicinātu savu veselību un labsajūtu ikdienā, kā arī mērķtiecīgi uzlabotu savus rezultātus, raksta turpinājumā iepazīstina stāsta Nīderlandes velo komandas "Jumbo-Visma" uztura speciālists Martins Redegelds (Martijn Redegeld).
15.jūl 2021
Vēdera uzpūšanās nav nekas patīkams jebkurā gadalaikā. Tomēr vasarā šādu defektu ir grūtāk noslēpt, jo tiek vilkts plānāks apģērbs un pavadīts laiks pludmalē. Lai vēders atpūšoties pludmalē būtu plakans un nebūtu uzpūties, eksperti iesaka izvairīties no šiem pieciem produktiem, kuri vasaras laikā var veicināt nepatīkamās sajūtas.
13.jūl 2021
Aknas ir viens no vissvarīgākajiem orgāniem. Tās veic dažādas funkcijas, lai ķermenis spētu darboties pareizi, sākot no ēdiena, alkohola un zāļu pārstrādes, līdz pat organisma attīrīšanai no "atkritumiem".
12.jūl 2021
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), veicot pārbaudi internetveikalā "e-partika", izņēmis no tirdzniecības vairāk nekā 1600 kilogramu pārtikas.
11.jūl 2021
Dietoloģe Marina Makiša uzskata, ka katru dienu ēst pupiņas, ja nav atsevišķu kontrindikāciju, nav kaitīgi, raksta "Medicin 2.0".
11.jūl 2021
Gada inflācija jūnijā palielinājās līdz 2,7%, pirms mēneša tā bija par procenta desmitdaļu zemāka. Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi cenu līmenis jūnijā pieauga par 0,3%, norāda Luminor analītiķis Pēteris Strautiņš.
9.jūl 2021
Dietologs norāda, ka zaudēt liekos kilogramus iespējams arī bez diētām un smagām fiziskām aktivitātē, palielinot šķiedrvielu daudzumu uzturā. Taču esot cilvēki, kuriem svara zaudēšana ir sarežģītāka, stāsta dietologs Mihails Ginzburgs.
7.jūl 2021
Ziemeļkoreja draud aptuveni 860 000 tonnu pārtikas trūkums šajā gadā, paziņojusi ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācija (FAO), brīdinot, ka iedzīvotāji jau nākamajā mēnesī varētu nesaņemt pietiekamu uzturu.
7.jūl 2021
Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes samazināšana pārtikas produktiem būtu atspaids trūcīgākajai sabiedrības daļai cenu pieauguma apstākļos, intervijā Latvijas Radio šorīt atzina Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra (LTVC) vadītāja Ingūna Gulbe.
6.jūl 2021
“Maxima Latvija” sadarbībā ar partnerorgtanizācijām – biedrību “Zemnieku saeima” (ZSA), Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomi (LOSP) – Saeimā iesniedza iniciatīvu “Samazinām PVN pārtikas produktiem”. Iniciatīvas mērķis ir samazināt Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi 5 % apmērā  svaigiem pārtikas produktiem un to atbalsta vairāk nekā 15 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju.
5.jūl 2021
Šī gada otrajā ceturksnī ir notikušas būtiskas svārstības pārtikas produktu cenās, liecina Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra rīcībā esošā informācija.
3.jūl 2021
TV3 raidījumā “900 sekundes” aptaujā skaidro, kā pēdējā pusgada laikā mainījušies iedzīvotāju uztura paradumi.
2.jūl 2021
Pārtikas produktos uzturvielu daudzums krītas dažādu faktoru ietekmē. Lai arī gandrīz katrs apstrādes veids - griešana, cepšana vai sautēšana - samazina pārtikas uzturvielu apjomu, ievērojot zināmus nosacījumus, joprojām ir iespējams nodrošināt organismu ar pilnvērtīgu un veselībai nozīmīgu vielu uzņemšanu. Farmaceite Alīna Fleišmane un uztura speciāliste Dārta Tene dalās noderīgos ieteikumos, kā uzglabāt un pagatavot dārzeņus un augļus tā, lai tie pēc iespējas mazāk zaudē vērtīgās minerālvielas, makroelementus un vitamīnus.
30.jun 2021
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) aicina - iegādājoties pārtikas produktus sludinājumu portālos un sociālās saziņas vietņu interešu grupās, vienmēr pārliecināties, vai produktu tirgotājs ir identificējams kādā no Pārtikas un veterinārā dienesta reģistriem.
27.jun 2021
Brīdī, kad termometra stabiņš rādā ļoti karstu laiku, nav nekas labāks kā atspirdzināties ar kādu aukstu dzērienu. Atrodoties pie dabas vai pludmalē izpaliek šāds prieks par līdzi paņemto produktu un dzērienu baudīšanu atspirdzinošā vēsumā. Izmēģini šos trīs veidus, kā atveldēzēties karstajās dienās un saglabāt produktus svaigus, un gardus!
25.jun 2021
Ja nu gribas izmēģināt kādu diētu un veselība to atļauj, tad visprātīgāk meklēt tādu, kuras autors ir profesionāls mediķis. 17 dienu diētu izveidojis Maiks Moreno, amerikāņu ģimenes ārsts no Sandjego pilsētas Kalifornijā. Sākotnēji šis uztura plāns bija adresēts viņa paša pacientiem ar lieko ķermeņa masu, bet ar laiku kļuva ļoti populārs. Diētas iedarbība balstīta uz ciklisku ēdienkartes maiņu, apmulsinot organisma vielmaiņu un neļaujot tai ieslīgt rutīnā, jo tieši pielāgošanās pastāvīgam ēšanas stilam bieži ir vainojama pie tā, ka svars nekrītas.
22.jun 2021
Pārtikas mazumtirgotājiem, Latvijā jau vairākas dienas gaisa temperatūrai turoties ap plus 30 grādiem, īpaši jāseko līdzi preču uzglabāšanai nepieciešamajai temperatūrai, aģentūrai LETA atzina aptaujātie mazumtirdzniecības uzņēmumu pārstāvji.
18.jun 2021
Uztura speciāliste Jeļena Kalena sociālajā vietnē Instagram nosaukusi produktus, kurus jo īpaši ieteicams iekļaut uzturā sievietēm, kuras sasniegušas 40 gadu slieksni, raksta "Change". Speciāliste izcēlusi produktus, kas palīdz papildināt estrogēna hormonu rezerves.