Soctīklos izceļas vecāku kašķis bērnudārza izlaiduma dēļ

© Depositphotos

Bērnudārzos izlaidumu laiks - mazajiem absolventiem pasniegti pirmie dokumenti. Bet dažreiz nākas uzdod jautājumu - kurš bērnudārza izlaidumu gaida vairāk – pats bērns vai tomēr viņa vecāki?

"Kā izrādās, tas, ka mēs un vēl divas ģimenes (no 10) nevēlējāmies pēc dàrziņa izlaiduma ballīti, TikTok mamašai šķiet šokējoši, jo kā?! Kā var negribēt svešā dārzā lēkāt pa batutu, ēst kafejnīcā un dejot kopā ar “dzīvo lelli - lāci”?! Kā to var iemainīt pret svinībām mājās? Mierīgi," raksta kāda vietnes "X" lietotāja, aizsākot diskusiju.

Elīna: Parasti bērni grib kopā nosvinēt. Kopā to “lāci” var atļauties. Katra ģimene atsevišķi ne. Piespiest jau nevar, bet citus arī nevajag “nolikt”.

Liene: Es ar šausmām gaidu jaunākās meitas izlaidumu. Paveicās ar vecāko - bija pandēmija.

Luna: Viss atduras pret jūsu pašu “mugurkaulu”. Svarīgi, cik tas stingrs. Daram, ko gribam. Svinam, kur gribam. Un ir pilnīgi vienalga, ko kāds par to domā. Tici man, pēc gadiem jau 3 (vismaz) neviens to neatcerēsies.

San: Vienmēr patiesība ir kaut kur pa vidu. It kā, protams, katram ir tiesības uz savām izvēlēm, bet izvēloties skolot savus bērnus 20-30 cilvēku grupā, jārēķinās, ka gala vārds ir vairākumam.

Ilze: Viss atkarīgs no katra vēlmēm. Ja nevēlas, atsakās no dalības un izvēlas citu svinību veidu. Man būtu svarīgi, ko vēlas bērns un pievērstu uzmanību tam, vai bērns to nevēlas vai vēlas tādēļ, ka vecāki tā domā vai bija iespēja pašam pieņemt lēmumu. Tur smalka robeža vecāku ietekmei.

Eva: Vai arī bērns visdrīzāk pēdējo reizi vēl nevēlas jautri pavadīt laiku kopā ar saviem dārziņa draugiem? Saprotu,ka pieaugušajiem pārāk vilinoša nešķiet doma pavadīt laiku ar bāru relatīvi svešu pieaugušo un bērnu, bet pieļauju,ka bērniem par to cits viedoklis.

Baiba: Ja, šādi (skopie) vecāki ir visās grupās, klasēs.

Pats ieraksta autors gana asi reaģē uz citu komentāriem, kas ir pretrunā ar viņa pārliecību.

Svarīgākais