GPS navigācijas: kādu izvēlēties?

© Publicitātes foto

Lai dotos ceļā ar auto, ir jāzina ceļš pa kuru braukt. Ne vienmēr mēs dodamies ceļā pa sev zināmām vietām un ceļiem. Tāpēc ir vērtīgi laicīgi padomāt par GPS navigāciju, kas ir drošs ceļa sabiedrotais. Iespējams, ka pārvietojoties ar auto pa Latviju, Jūs varat iztikt bez GPS navigācijas, bet, piemēram, dodoties ārpus valsts GPS navigācija būs gluži vai primāra nepieciešamība, ja vēlaties braukt bez aizķeršanās.

GPS auto navigācija

GPS auto navigācija sastāv no GPS uztvērēja, kas raida satelīta signālus, lai noteiktu maksimāli precīzu Jūsu atrašanās vietu. Ekrāna, kuru varat novietot sev ērtā vieta, lai braukšanas laikā to varētu pārskatīt, ja tas ir nepieciešams. Braukšanas laikā, varat izmantot balss paziņojumus, kas “teiks priekšā”, kur ir jābrauc. GPS navigācijā ir izvietots procesors, kas aprēķina maršrutu, attālumu un kopējo ceļā pavadīto laiku. Kā arī nav iespējams iztikt bez karšu datu bāzes, kas iekļauj dažādas svarīgus objektus un pieturas punktus, kas brauciena laikā var būt noderīgi. Piemēram, degvielas uzpildes stacijas, policijas iecirkņi, slimnīcas u.c.

Kā arī lietotne jeb programma. Kā zināmākās GPS navigācijas lietotnes varam minēt - Garmin Drive, Waze, Google Maps, Sygic, HERE WeGo. Iespējams, ka Jūs izmantojat kādu citu lietotni, jo to ir patiešām daudz. Katrs braucējs var izraudzīties to, kas viņam šķiet ērta un praktiski lietojama. Ja nevarat izvēlēties starp kādu konkrētu navigācijas lietotni, tad izmēģiniet dažādas lietotnes un ātri vien sapratīsiet, kura Jums der.

GPS navigāciju veidi

In - dash GPS navigācijas sistēma būs iebūvēta auto panelī. Šāda veida navigācija ir funkcionāla, jo sniedz plašas iespējas. Jo patiesībā tā nav tikai navigācija, bet arī audio un video funkcijas, CD atskaņošanas iespējas u.c. Ja šobrīd esat auto meklējumos, tad iespējams, ka varat pievērst uzmanību tam, vai auto ir iebūvēta navigācijas sistēma. Bet paturiet prātā, ka šāda veida navigācijās kartes dati var novecot un tie būtu regulāri jāatjauno, lai braukšanas laikā nebūtu nepatīkami pārsteigumu, ka vieta, ko vēlaties apmeklēt vairs neeksistē vai dotajā brīdī nestrādā.

Kā populārāko navigācijas veidu varam minēt lietotnes viedtālrunī, kas palīdz pārvietoties no punkta A uz punktu B. Šāda veida navigācija ir ērta un allaž pa rokai. Bet diemžēl jāmin, ka lielākais tās trūkums ir tāds, ka telefonam ir ierobežots lietošanas limits, cik ilgi to varat izmantot jeb baterijas lietošanas laiks. Kā arī, ja tālrunis atradīsies ārpus darbības zonas, tas var zaudēt savienojuma tīklu un Jums nebūs iespējams redzēt uzstādīto karti.

Rokas jeb pārnēsājamā GPS sistēma, kuru varat pārvietot un jebkura paņemt līdzi un nesatraukties, ka tā varētu zaudēt savienojumu. Rokas GPS navigācija ir salīdzinoši lēta, līdz ar to jāsaka, ka tas būs izdevīgs un noderīgs pirkums.

Pirms GPS navigācijas iegādes vai konkrētas lietotnes izvēles, varat iegūt papildus informāciju, lai saprastu, kura navigācija Jūsu ikdienai vai brīvdienu braucieniem būs noderīga. Piemēram, Garmin navigācija ir populāra un zināma visā pasaulē, kas nepievils Jūs nevienā braucienā, lai cik garš arī tas būtu.

Meklējiet dažāda veida navigācijas iekārtas e- veikalā 220.lv un izvēlieties sev pieņemamāko piegādes veidu, lai pēc iespējas ātrāk varētu saņemt savu navigāciju un doties ieplānotajā braucienā vai ilgi plānotajā ceļojumā. Lai skaista un interesantiem braucieniem pilna vasara!

Citi

Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Viņš aizgāja no mājām neatvadījies" izdevumā "Kas Jauns".