Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_downwardPasaulē

ASV prezidents Džo Baidens un Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins, trešdien Kalifornijā tiekoties viņu pirmajā samitā gada laikā, vienojās atjaunot abu valstu militāros sakarus un mazināt saspīlējumu.
16.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Cilvēkam, kurš dzīvo ar propagandu un saka lietas, ko Lietuvas sabiedrība neatbalsta, nevajadzētu būt valsts pasei, kas saņemta kā privilēģija, otrdien paziņoja Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte, komentējot situāciju ar Krievijas balerīnu Ilzi Liepu, kuras tēvs ir latviešu baletdejotājs Māris Liepa.
14.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
ASV senators Tims Skots svētdien paziņoja, ka izbeidz kampaņu, lai kļūtu par Republikāņu partijas kandidātu nākamgad gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās.
13.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Lielbritānijas premjerministrs Riški Sunaks pirmdien no amata atbrīvojis iekšlietu ministri Sjūelu Breivermenu un par viņas pēcteci iecēla Džeimsu Kleverliju.
13.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Rietumiem jāturpina apbruņot Ukraina, jo ukraiņu sakāvi Krievija uztvers kā zaļo gaismu agresijai pret citām valstīm, svētdien publicētajā intervijā aģentūrai AP norādījis Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.
12.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa pārsvars pār pašreizējo Baltā nama saimnieku Džo Baidenu kļuvis lielāks, konstatēts otrdien publiskotajā telekanāla CNN sabiedriskās domas aptaujā.
8.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Dienvidāfrikas valdība pirmdien paziņoja, ka atsauks visus diplomātus no Izraēlas, lai parādītu savas bažas par situāciju Gazas joslā.
7.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Izceļoties plašam korupcijas skandālam saistībā ar enerģētikas kontraktiem, otrdien par savu demisiju paziņojis Portugāles premjerministrs Antoniu Košta.
7.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Nākamvasar notiekošās Eiropas parlamenta vēlēšanas ir pirmās trīs vēlēšanu ciklā. Pēc gada seko pašvaldību vēlēšanas un vēl pēc gada mainīsies  Saeima. Tāpēc visas partijas skatās ilgākā perspektīvā un Eiropas tematika kampaņā pavasarī var arī nebūt galvenā. “Jaunās Vienotības” Eiropas Parlamenta vēlēšanu saraksta galvgalī visdrīzāk būs partijas smagsvari – Eiropas Komisijas izpildviceprezidents Valdis Dombrovskis un ārlietu ministrs, bijušais premjers Krišjānis Kariņš. Kariņš vada "Jaunās Vienotības" gatavošanos Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Savu kandidēšanu uz Briseli  viņš  publiski pagaidām vairās apstiprināt, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".
5.nov 2023 Portāls nra.lv
Pašlaik situācija ir saspringta gan globāli, gan reģionāli, tādēļ nav tikai jāuzskaita izaicinājumi, bet ir jābūt gataviem pilnīgi visiem scenārijiem, intervijā aģentūrai LETA atzīst jaunais aizsardzības ministrs Andris Sprūds ("Progresīvie"). Vienlaikus viņš atgādina, ka Latvija ir daļa no NATO un signāli, kas ir doti Madrides un Viļņas NATO samitos, ir bijuši ļoti spēcīgi, skaidri un nepārprotami, lai apturētu jebkādas vēlmes iegūt kaut vai vienu centimetru Latvijas teritorijas. Tomēr ir jārēķinās, ka savukārt hibrīdkarš notiek jau šobrīd un to redzam gan kā nelegālo migrāciju, gan kā kiberuzbrukumus, gan dezinformāciju, gan arī kā uzbrukumus kritiskajai infrastruktūrai.
3.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Krievija pērk Moldovā nedēļas nogalē gaidāmo pašvaldības vēlēšanu vēlētāju balsis, virzot naudu promaskaviskajām partijām, intervijā telekanālam "Jurnal TV" sacīja Moldovas prezidente Maija Sandu.
2.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Šodien Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi noslēdzās Zīda ceļa forums. Tajā piedalās vairāk nekā 2 000 delegātu no 60 valstīm, tostarp, augstas amatpersonas, kā arī starptautisko organizāciju un privātā sektora pārstāvji.
27.okt 2023 Portāls nra.lv
Trešdien un ceturtdien Tbilisi notika Zīda ceļa forums, kurā divi tūkstoši dalībnieku pārstāv 60 pasaules valstis. Par tikšanās dalībniekiem ir kļuvuši, citu starpā, arī Armēnijas un Azerbaidžānas premjerministri.
26.okt 2023 Portāls nra.lv
Latvija ar 50 000 eiro atbalstīs Moldovu Krievijas agresijas pret Ukrainu izraisītās enerģētiskās krīzes pārvarēšanai, šodien lēma valdība.
24.okt 2023 Ziņu aģentūra LETA
NATO ģenerālsekretārs ģenerālis Jenss Stoltenbergs paudis cerību, ka Zviedrija varētu tikt oficiāli uzņemta NATO jau nākamajā mēnesī pēc Turcijas lēmuma pārtraukt bloķēt tās iestāšanos aliansē.
24.okt 2023 Ziņu aģentūra LETA
Meklējot ilgtermiņa aizsardzības finansējuma avotus, Lietuvai ir jāapsver dažādas iespējas, tostarp uzņēmumu ienākuma nodokļa palielināšana, paziņoja Lietuvas prezidenta Gitana Nausēdas padomniece Irēna Segalovičiene.
24.okt 2023 Ziņu aģentūra LETA
Vācijā vairākas skolas un radiostacijas otrdien saņēmušas spridzināšanas draudus, kas ietekmējuši arī Berlīnes centrālās dzelzceļa stacijas darbību.
24.okt 2023 Ziņu aģentūra LETA
NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra vadītājs Jānis Sārts mikroblogošanas vietnē "X" paudis viedokli, ka, lemjot par līdzekļu sadali nākotnē, jāņem vērā drūmākais scenārijs.
24.okt 2023 tautaruna.lv
Leģendārā amerikāņu dziedātāja un aktrise Šēra intervijā britu laikrakstam "The Guardian" atzina, ka apsver ASV pamešanu, ja nākamgad Savienoto Valstu prezidenta vēlēšanās atkal uzvarēs Donalds Tramps, vēsta izdevums NME.
19.okt 2023 Ziņu aģentūra LETA
ASV uzlikušas veto ANO Drošības padomes rezolūcijai, kurā aicināts ievērot "humānu pauzi" Izraēlas un grupējuma "Hamās" konfliktā, jo dokumentā nebija respektētas Izraēlas tiesības sevi aizsargāt, pavēstīja ASV vēstniece ANO.
18.okt 2023 Ziņu aģentūra LETA
Svētdien notikušajās Polijas parlamenta vēlēšanās opozīcija izcīnījusi vairākumu, liecina otrdien izplatītie oficiālie rezultāti.
17.okt 2023 Ziņu aģentūra LETA
Polijas parlamenta vēlēšanās visvairāk balsu ieguvusi valdošā nacionālkonservatīvā partija "Likums un taisnīgums" (PiS), taču tā nav spējusi izcīnīt absolūto vairākumu, liecina nobalsojušo vēlētāju aptauja.
16.okt 2023 Ziņu aģentūra LETA