Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Politika

Putins sper vēl nebijušu soli, lai karotu ar Ukrainu

© AP/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījia Krievijas 2024. gada budžetu, kas būtiski palielina federālos izdevumus, jo īpaši, plānoti rekordlieli aizsardzības izdevumi, vēsta UNIAN.

Kā ziņojumā norāda ISW analītiķi, dokumentā norādīts, ka nākamgad agresorvalsts izdevumi sasniegs 412,5 miljardus dolāru un budžeta deficīts būs 9,5 miljardi dolāru.

Krievijas varas iestādes plāno tērēt aptuveni 157,5 miljardus dolāru aizsardzībai un tiesībaizsardzībai, kas ir 39% no visiem federālās valdības izdevumiem.

Pēc analītiķu aplēsēm, šogad Krievijas Finanšu ministrija aizsardzībai piešķīra 72,1 miljardu dolāru, taču tas nav droši, jo ievērojama daļa no Krievijas federālā budžeta tiek slēpta.

Taču arī ar šādiem nosacījumiem aizsardzībai tiks atvēlēta vairāk nekā trešdaļa no federālā budžeta, kas ir rekordliels Krievijas aizsardzības izdevumu līmenis.

Tajā pašā laikā federālais budžets nesedz visus armijas un drošības spēku izdevumus. Pēc ekspertu domām, daļa finansiālā sloga gulstas uz reģionu budžetiem un privātā biznesa struktūrām.

ISW uzskata, ka Kremlis plāno izmantot lielāko daļu sava federālā aizsardzības budžeta, lai turpinātu iebrukumu Ukrainā.