Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_downwardPasaulē

Nīderlandes vēlēšanu uzvarētājs galēji labējās Brīvības partijas (PVV) līderis Gērts Vilderss pirmdien piekāpies potenciālajiem koalīcijas partneriem, paziņojot, ka atsauc 2018.gadā ierosināto likumprojektu, kurā aicināts aizliegt mošejas un Korānu.
8.jan Ziņu aģentūra LETA
Francijas premjerministre Elizabete Borne pirmdien atkāpusies no amata, paziņojusi prezidenta Emanuela Makrona kanceleja.
8.jan Ziņu aģentūra LETA
Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka ir gandarīta par šī gada "Tour de Ski" seriāla kopvērtējumā izcīnīto astoto vietu, sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta Studija" izcēla Latvijas sportiste.
7.jan Ziņu aģentūra LETA
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps trešdien aicināja ASV Augstāko tiesu ātri atcelt Kolorādo štata tiesas lēmumu, kas liedz viņam kandidēt republikāņu priekšvēlēšanās šajā štatā. 
4.jan Ziņu aģentūra LETA
Katrs Ukrainai piešķirtais eiro ir arī eiro Latvijas drošībā, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV), runājot par ārpolitikas ziņojumu, par kuru janvārī notiks debates Saeimā.
30.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
ASV Meinas štata administrācija ceturtdien bloķēja eksprezidenta Donalda Trampa kandidēšanu prezidenta vēlēšanu priekšvēlēšanās no Republikāņu partijas šajā štatā, jo viņš bijis iesaistīts savu piekritēju uzbrukumā ASV Kapitolijam 2021.gada 6.janvārī.
29.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī atklājuši deviņus mēģinājumus nelikumīgi iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, pirmdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.
25.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Kolorādo štata Augstākā tiesa otrdien nolēma, ka bijušais ASV prezidents Donalds Tramps nevar balotēties prezidenta vēlēšanu priekšvēlēšanās šajā štatā, jo ir iesaistīts viņa piekritēju uzbrukumā ASV Kapitolijam 2021.gada 6.janvārī.
20.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks 2024.gadā, visticamāk, izsludinās parlamenta vēlēšanas, bet, kad tieši, nav zināms.
19.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Šveices valdība un Eiropas Komisija (EK) vēlas nekavējoties sākt sarunas par sadarbības līgumu, piektdien paziņojušas abas puses.
15.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Pastāv "reāls risks", ka Krievijas diktators Vladimirs Putins neapstāsies Ukrainā, ja viņam tur izdosies gūt militāru uzvaru, ceturtdien brīdinājis NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.
14.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Trīs Japānas valdības ministri ceturtdien atkāpās no amatiem saistībā ar korupcijas skandālu valdošajā partijā, ziņoja mediji.
14.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Vācijas kanclera Olafa Šolca vadītā koalīcija panākusi pēdējā brīža vienošanos, lai izbeigtu budžeta krīzi, trešdien paziņoja kāds oficiālas informācijas avots.
13.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Vācijas centriski labējās Kristīgi sociālās savienības (CSU) līderis un Bavārijas federālās zemes premjerministrs Markuss Sēders ir izteicies pret eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) aizliegšanu, bet aicinājis to klasificēt valsts mērogā kā labēji ekstrēmistisku organizāciju.
13.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Polijas jaunais premjerministrs Donalds Tusks un viņa valdības ministri trešdien deva zvērestu Polijas prezidentam Andžejam Dudam.
13.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons draudējis pārtraukt atbalstu Skotijas valdībai ārlietu jautājumos, šādi reaģējot uz Skotijas pirmā ministra Humzas Jusafa sarunām ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu, kas notikušas, neievērojot atbilstošo protokolu.
11.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Krievija piektdien pavēstīja, ka balsošana martā plānotajās prezidenta vēlēšanās ilgs trīs dienas, opozīcijai pārmetot, ka tas procesu padarīs vēl necaurredzamāku.
8.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš komentējis Krievijas prezudenta Vladimira Putina izteiktos draudus Latvijā.
7.dec 2023 Portāls nra.lv
Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova vietnieks Sergejs Rjabkovs novērtēja iespējamību, ka nākotnē starp viņa valsti un NATO dalībvalstīm varētu izcelties bruņots konflikts, vēsta UNIAN.
4.dec 2023 Portāls nra.lv
Zāra Vāgenknehta, kas pametusi kreiso ekstrēmistu partiju "Die Linke" (Kreisie), lai dibinātu pati savu partiju, aicina, cik drīz vien iespējams, sarīkot Bundestāga pirmstermiņa vēlēšanas.
2.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījia Krievijas 2024. gada budžetu, kas būtiski palielina federālos izdevumus, jo īpaši, plānoti rekordlieli aizsardzības izdevumi, vēsta UNIAN.
29.nov 2023 Portāls nra.lv
Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments cieši seko norisēm uz austrumu robežas un atkarībā no situācijas ir gatavs slēgt visus Igaunijas un Krievijas robežšķērsošanas punktus, raksta avīze "Postimees".
16.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA