Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Igaunija gatava nepieciešamības gadījumā slēgt visus robežpunktus ar Krieviju

© pixabay.com

Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments cieši seko norisēm uz austrumu robežas un atkarībā no situācijas ir gatavs slēgt visus Igaunijas un Krievijas robežšķērsošanas punktus, raksta avīze "Postimees".

Departamenta Robežsardzes nodaļas vadītājs Veiko Kommusārs sacīja, ka Igaunija ir informēta par Somijas lēmumu slēgt pusi robežšķērsošanas punktu ar Krieviju un ņem vērā, ka migranti, kas līdz šim pulcējušies pie Somijas robežām, var nonākt pie Igaunijas robežšķērsošanas vietām, vēsta "Postimees".

"Ieceļošana Eiropas Savienībā caur Igauniju ir iespējama tikai tiem, kam ir likumīgs pamats to darīt. Mēs ļoti rūpīgi sekojam līdzi situācijai un, ja būs nepieciešams, esam gatavi novērst jebkādu nelegālo migrāciju. Atkarībā no situācijas uz robežas tas var nozīmēt arī daļēju vai pilnīgu robežšķērsošanas vietu slēgšanu," teica Kommusārs.

Robežsardzes priekšnieks uzsvēra, ka pašlaik ir ļoti nepiemērots laiks apmeklēt Krieviju, jo Krievijas rīcības dēļ var būt ļoti grūti atgriezties Igaunijā.