Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Armanda Šķēles metiens kļuvis par vienu no visu laiku populārākajiem Latvijas "Youtube" klipiem

Latviešu basketbolista Armanda Šķēles fantastiskais metiens kļuvis par vienu no visu laiku populārākajiem ar Latviju saistītajiem klipiem portālā "Youtube".

Pirmdien notikušajā mačā, kurā Šķēles pārstāvētā valsts čempionvienība Tallinas "Kalev/Cramo" spēkojās ar citu latviešu Rinalda Sirsniņa, Kaspara Ciprusa un Jura Umbraško pārstāvēto Rakveres "Tarvas" vienību, latvietis ceturtajā ceturtdaļā pie centra līnijas izglāba ārpus laukuma lidojošu bumbu. Šķēle atmuguriski pameta bumbu, bet tā fantastiskā kārtā ielidoja grozā.

"Youtube" izvietoti vēl vairāki klipi ar šo epizodi, kuru kopējais skatījumu skaits pārsniedzis 2,7 miljonus.

Tādējādi Šķēles metiens kļuvis par vienu no visu laiku populārākajiem ar Latviju saistītajiem klipiem. Par šo klipu vairāk reižu skatīta tikai čellu trio "Melo-M" izpildītā slavenā "Europe" dziesma "The Final Countdown" un Laura Reinika lietuviešu valodas versija dziesmai "Es skrienu".

Jau ziņots, ka iepriekš video ar Šķēles metienu ievietots gan ESPN, gan "Yahoo", gan "Eurosport" un citās ziņu lapās. Tā, piemēram, "Eurosport", atsaucoties uz Šķēles "Wikipedia" lapu, pierakstījuši, ka 28 gadus vecais latvietis līdz šim labāk bija pazīstams kā spēlētājs ar "mežonīgu dzīvesstilu, tostarp naktsklubu apmeklējumiem un problēmām ar azartspēlēm".

Aizvadītajā mačā "Kalev/Cramo" uzvarēja ar 92:84. Pusfināla sērijā līdz trijām Šķēles klubs atrodas vadībā ar 2-0.