VIDEO: Purvciemā kāds šaudās ar ieroci

13. septembra vakarā, kad ārā jau ir bija tumšs, Purvciemā kāds neapdomīgi paspēlējās ar šaujamo, visticamāk, kādu no pneimatiskajiem ieročiem, kuru var iegādāties ikviens, sasniedzot pilngadību, vēsta “Degpunktā”.

Vakarpusē ap astoņiem, ejot mājās, Vitas uzmanību piesaistīja troksnis daudzstāvu namu pagalmā Ilūkstes ielā. No kāda dzīvokļa loga augšējos stāvos tika raidīti vairāki šāvieni.

Vita, kas sabijās no šāvieniem, apliecina - dzirdējusi pret zemi atšaujamies lodīti. Tās pašas lodītes varētu būt plastikāta vai dzelzs bumbiņas. Bija skaidri dzirdams, ka šāvējs netēmēja ieroci gaisā, bet lejā, jo lodīte atsitās pret asfaltu. Bija jau tumšs, vien logā dega gaismas, tāpēc īsti nevarēja redzēt, kurš ir vainīgais.

Vitai pie atvērta loga pamanīja vīrieša siluetu, iespējams, kāda pusaudža, pieļaujot, ka bērns garlaicības vadīts neapdomīgi izklaidējas, baidot putnus vai sētas kaķus.

Vita redzēja netālu ejam sievieti ar sunīti, kura arī izbijās. Viņa gan neizsauca policiju, jo viņai tobrīd nebija iespējas sagaidīt policijas ekipāžu un nebūtu patīkami bijis atrasties arī vietā, kur šaudās, kamēr ierodas likumsargi.

Noteikti šādos gadījumos par redzēto jāziņo likumsargiem, kas tālāk jau skaidros, kāda ierīci izmantota un kas to lietojis. Vita ar piedzīvoto dalījās sociālajos tīklos, un viens no komentāriem liecina, ka šaudīšanās dēļ tika bojāta automašīna.

“Man tik stipri ielidoja priekšējā stiklā. Pilnīgi puse stikla ieplīsa. Ja būtu redzējusi, no kurienes šāva, *** iebāztu to šaujamo,” kāda rakstīja.

Svarīgākais