Dzīvo gudri!

5.apr
Šobrīd pilnā sparā turpinās bērzu sulas tecēšanas laiks, tāpēc to var un vajag iekļaut savā ikdienas ēdienkartē, baudot gan vienkārši svaigā veidā, gan arī iekļaujot ēdienos un gardos kokteiļos. Interesantākos faktus par bērzu sulām apkopojusi "Barbora".
5.apr
Izdzirdot vārdu "pārdozēšana" pirmais, kas ienāk prātā ir kaitīgu vielu lietošana pārmērīgā daudzumā, tādā, kas jau rada nopietnas veselības problēmas. Izrādās, ka pārdozēt var ne tikai ar kaitīgām vielām, bet arī tādiem ikdienišķiem produktiem, kā, piemēram, cukuru, šokolādi un pat turku zirņiem.
4.apr
Mūsu garastāvokli var ietekmēt daudz un dažādas lietas, sākot no tā, cik izgulējušās esam un beidzot ar laikapstākļiem. Reizēm šķiet, ka visa pasaule ir sazvērējusies pret mums un neveiksmes seko līdz ik uz soļa, tāpēc arī mūsu garastāvoklis ir pavisam drūms. Lai uzlabotu garastāvokli reizēm nepieciešams vien pavisam maz.
31.mar
Lieldienu neatņemama sastāvdaļa ir olu ēšana un dažādas aktivitātes saistībā ar tām, taču vai zini, kādi ir populārākie mīti par olām un kuri no tiem ir patiesība? Stāsta eksperte, sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un farmaceite Liene Graudiņa.
31.mar
Tiek lēsts, ka kopumā 95 pasaules valstīs tiek svinētas Lieldienas. Cik dažādu kultūru un nāciju, tik dažādas var būt arī šo svētku tradīcijas. Uzzinam, kāds paražas piekopj citās valstīs dzīvojošie Lieldienās!
29.mar
Lieldienu neatņemama sastāvdaļa ir ne tikai šūpošanās un gardas svētku maltītes baudīšana ģimenes lokā, bet arī olu krāsošana un olu kaujas, lai noskaidrotu, kuram izdevies tikt pie pašas stiprākās olas. Raimonds Zommers, šefpavārs un “Maxima Latvija” garšu vēstnesis, sniedz padomus, kā izvārīt ne vien skaistākās, bet arī izturīgākās olas, lai kļūtu par neuzvaramu olu kauju līderi un pārsteigtu ģimeni un draugus!
27.mar
Šonedēļ daudzviet pasaulē tiks svinētas Lieldienas. Lai arī šie ir starptautiski svētki un tos atzīmē daudzviet pasaulē, ne tikai Latvijā, ir vairākas valstis, kurus šie svētki nemaz neskar.
26.mar
Jau pavisam drīz svinēsim Lieldienas. Ar ko visbiežāk cilvēkiem asociējas Lieldienas? Ar šokolādes zaķiem, krāsainām olām un olu kaujām, kā arī ģimenes kopā sanākšanu.
26.mar
Pāreja no ziemas perioda uz pavasari nes neskaitāmas pārmaiņas gan dabā, gan mūsos. Kamēr vieni bauda pirmos saules starus un labo laiku, citi cīnās ar negaidīto pavasara vēstnesi – pavasara nogurumu jeb pavasara letarģiju, kas galvenokārt skar sievietes vecumā no 35 līdz 50 gadiem. Pavasara nogurumu raksturo sarežģīta fizioloģisko, kultūras un psiholoģisko faktoru mijiedarbība. Skaidras medicīniskās definīcijas trūkums ir radījis dažādus mītus par tā cēloņiem un sekām. Lai tos kliedētu, farmaceite Zane Melberga skaidro populārākos mītus par pavasara nogurumu un dalās savos ieteikumos.
25.mar
Tuvojoties Lieldienām, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija mudina svētku galdā celt bioloģiski sertificētas olas. Kā zināt, kuras olas ir bioloģiski sertificētas, bet kuras nav?
23.mar
Pieci pavisam vienkārši padomi, kā ik dienu izdzert vismaz divus litrus ūdens!
22.mar
"Zemē varētu būt stingumkrampji," TV24 raidījuma "Uz līnijas" Latvijas Infektoloģijas centra galvenā ārste, RSU profesore Baiba Rozentāle.
22.mar
Tiklīdz pārkāpts simboliskais pavasara slieksnis, dārzu īpašniekiem sāk kņudēt “zaļie pirkstiņi”. Martā gan iegadās pa siltākai un saulainākai dienai, tomēr naktīs vēl bieži valda sals . Par to, ko šajā laikā var darīt dārzā un ar ko labāk nepārsteigties, stāsta “Kesko Senukai Latvia” produktu speciāliste Līna Spure.
21.mar
"Vecās lapas saglabā iepriekšējā gada infekciju," TV24 raidījumā "Uz līnijas" pastāsta Bulduru tehnikuma dārzkopības katedras vadītāja Gunta Krastiņa.
20.mar
Ir cilvēki, kuri, skatoties uz spožo sauli, vienmēr šķauda. Tas pats var notikt, skatoties arī uz cita veida spilgtu gaismu. Kāpēc tā notiek?
19.mar
Lai gan lielākā daļa iedzimto gēnu tiek nodoti no abiem vecākiem, dažas lietas ir tieši saistītas ar māti. Šoreiz noskaidrojam, kuras iezīmes mēs varam pārmantot tikai no mātes.
17.mar
Lai pēdējā brīdī nebūtu izmisīgi jārakņājas pa skapi, meklējot piemērotu tērpu un apavus, ilgtspējas karjeras konsultante Evija Šalte iesaka iespējamai intervijai gatavoties jau laikus. Iespējams, pat brīdī, kad ir nosūtīts CV potenciālajam darba devējam.
17.mar
Viens no apģerba gabaliem bez kura teju ikviens nespēj iedomāties savu ikdienu ir apakšveļa. Tās valkāšanai ir daudz plusu, tostarp mēs pasargājam savu dzimumorgānus no infekcijām, netīrumiem. Tomēr izrādās, ka arī apakšveļas nenēsāšanai var būt dažādi ieguvumi.
16.mar
Bieži vien izceļot dabai draudzīgus tīrīšanas līdzekļus tiek pieminēts etiķis. Tas ir lēts un efektīvs tīrīšanas līdzeklis! Ar tā palīdzību varam atbrīvoties no dažādiem traipiem uz dažādām virsmām. Tomēr ir lietas jeb virsmas, kuras nebūtu ieteicams tīrīt ar etiķi!
15.mar
Farmaceite Zane Melberga skaidro atšķirības starp dienas krēmu un nakts krēmu, un kāpēc būtiski ievērot atšķirīgu lietošanu.
13.mar
Pastāv uzskats, ka rozmarīna tējas dzeršana var veicināt matu augšanu. Bet vai tas ir tiesa?
12.mar
Dienas un nakts sejas krēmi ir būtiska un šķietami jau ierasta mūsdienu skaistumkopšanas rutīnas sastāvdaļa, taču tas nemazina jautājumus par to, vai dienas krēma vietā var lietot nakts krēmu un otrādi. Tiecoties pēc veselīgas sejas ādas, ir nozīmīgi izprast formulējumu – dienas un nakts – fundamentālo atšķirību, jo tā sakņojas zinātnē par ādas dabiskajiem cikliem un reakciju uz vides stresa faktoriem. Farmaceite Zane Melberga skaidro galvenās atšķirības starp dienas krēmu un nakts krēmu, un kāpēc būtiski ievērot atšķirīgu lietošanu.