Kā zināms, tad alkohola lietošana ir kaitīga veselībai. Mēs to zinām, bet ne vienmēr ievērojam. Nereti pēc jestras ballītes nākamajā rītā mūs var piemeklēt mokošas paģiras. Katrs, kas reiz ar tām ir saskāries, zina, ka tas nav nekas patīkams. Pastāv dažādi ieteikumi, kā ar tām cīnīties. Šoreiz apkopojām interesantākās metodes, kā citviet cilvēki Eiropā cīnās ar paģirām.
Vispopulārākā paģiru mazināšas metode Vācija ir no rīta ieturēt Katerfrühstück jeb “Runču uzkodu”. Tās sastāvā ir marinēta siļķe, marinēti gurķi un sīpoli.
Beļģieši izmanto pavisam līdzīgu paģiru mazināšanas līdzekli kā vācieši. Arī Beļģijas iedzīvotāji bieži vien, lai mazinātu iepriekšējās nakts sekas, izvēlas ēst marinētu siļķi ar sīpoliem. Tomēr atšķirībā no vāciešiem klāt tiek ēsta arī paprika un jogurts.
Polijā populārā metode paģiru mazināšanai ir zināma arī mums. Polijas iedzīvotāji grūtos rītos mēdz dzert marinētu gurķu sulu.
Ungārijā cilvēki mēdz ļoti savdabīgā veidā cīnīties ar paģirām. Pastāv uzskats, ka viņi nākamajā rītā, pamostoties pēc vētrainas nakts un izjūtot nepatīkamas sajūtas, mēdz dzert brendiju, kuram pavisam nelielā daudzumā pievienoti klāt zvirbuļu mēsli.
Mūsu kaimiņi igauņi arī cīņai ar paģirām pieiet radoši. Lai mazinātu nepatīkamās sajūtas, viņi kājās uzvelk iepriekš degvīnā izmērcētas zeķes un dzer tasi karstas tējas.
Frančiem nākamajā dienā pēc ballītes patīk mieloties ar sātīgu sautējumu vai sīpolu zupu. Jo sāļāks ēdiens, jo labāk!
Līdzīgi kā franči, rumāņi zina, ka karstas zupas pēc vētrainas nakts vienmēr ir laba ideja. Rumāņiem uz paģirām patiek mieloties ar īpašu zupu - ciorba de burta. Tā ir tradicionāla rumāņu zupa, kas pagatavota no liellopu gaļas, ķiplokiem, skābā krējuma, olām un etiķa.
Avots
*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.