7 veidi, kā ar pavisam mazu piepūli atbrīvoties no liekā svara

© pexels.com

Svara zaudēšanas process nav viegls. Nepieciešams ne tikai sportot, bet arī rūpīgi sekot līdzi tam, ko mēs ēdam. Lai rosinātu svara zaudēšanas procesu, varat sekot līdzi arī dažiem pavisam vienkāršiem trikiem. 

pexels.com

1. Ēdiet vairāk olbaltumvielas

Olbaltumvielām bagātas maltītes palīdz sasniegt ātrāk sāta sajūtu. Tāpēc jūs automātiski izvairāties no pārēšanās, kā arī ierobežojat apēsto kaloriju daudzumu. Diēta ar augstu olbaltumvielu saturu, ja to apvieno ar fiziskām aktvitātēm, var arī palīdzēt jums iegūt muskuļu masu.

pexels.com

2. Ēdiet acīm ciet

Vācija tika veikts interesants pētījums, kurā noskaidrojās, ka cilvēki, kuri ēd ar acīm ciet notiesā mazāk pārtikas, nekā tie, kuri redz savu šķīvja saturu. Tam ir pavisam vienkāršs skaidrojums. Zinātnieki uzskata, ka brīžos, kad neredzam savu maltīti un to ēdam, samazinās izsalkums, kuru izraisa nevis nepieciešamība pēc pārtikas, bet gan neremdināma ēstgriba.

pexels.com

3. Izdzeriet glāzi ūdens pirms ēdienreizes

Izdzerot glāzi ūdens aptuveni 30 minūtes pirms ēšanas, iespējams, notievēt. Zinātnieki skaidro, ka tie pētījuma dalībnieki, kuri nemainot savus paradumus, vien pirms katras ēdienreizes izdzērot glāzi ūdens, mēneša laikā zaudēja divus kilogramus liekā svara.

pexels.com

4. Dzeriet kafiju

Ja esat kafijas cienītājs, šis jums patiks. Zinātnieki atklājuši, ka kafijas un tējas dzeršana var palīdzēt samazināt apetīti un kontrolēt tieksmi pēc saldumiem, kā arī paātrināt vielmaiņu.

pexels.com

5. Mazgājieties aukstā ūdenī

Mazgāšanās aukstā ūdenī var ne tikai veicināt svara zudumu, bet arī uzlabot ādas stāvokli. Kā izrādās, tad mazgāšanās aukstā ūdenī veicina svara zudumu, jo ķermeni pakļaujot aukstai videi tam ir jāražo siltums, kā rezultātā tiek dezinātas kalorijas.

pexels.com

6. Ieturiet nesteidzīgas maltītes

Mūsdienu steidzīgajā ritmā var neatlikt laika ieturēt lēnas un nesteidzīgas maltītes pie galda. Daudzi cilvēki skrienot no viena darba uz otru, maltīti ietur kā pagadās jeb braucot pie stūres, ejot pa ielu u.c. Tomēr eksperti norāda, lai neveicinātu pārēšanos, ieteicams ēst mierīgi, apsēžoties pie galda. Šādi būs vieglāk saprast, kad iestājusies sāta sajūta.

pexels.com

7. Ēdiet asus ēdienus

Ir zinātniski pierādīts, ka pikants ēdiens var veicināt svara zudumu, jo tas samazina apetīti un palielina enerģijas patēriņu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Dzīvo gudri!

Šis nekaitīgais, bet reizēm vizuāli traucējošais ādas stāvoklis var ietekmēt mūsu pašapziņu. Lai palīdzētu labāk izprast celulīta veidošanās cēloņus un sniegtu padomus tā mazināšanai, savos ieteikumos dalās kosmētiķe Kristiāna Šņepste un farmaceite Liene Graudiņa.

Svarīgākais