"Jūrmalas ātrā palīdzība" par samaksu pacientus nogādās slimnīcā

Turpmāk pašvaldības SIA "Jūrmalas ātrā palīdzība" nodrošinās maksas pārvadājumus pacientiem, kam nepieciešams nokļūt no slimnīcas uz mājām vai arī no mājām uz ārstniecības iestādi, informē Jūrmalas pašvaldībā.

Kā skaidro iestādes vadītājs Uldis Ciekurs, pacientu pārvadājumi uz mājām vai ārstniecības iestādēm tiks veikti ar operatīvo medicīnas transportu medicīnas personāla pavadībā. Turklāt tie būs iespējami ne tikai Jūrmalā, bet arī visā Latvijā un ārpus valsts robežām.

Ciekurs stāsta, ka Jūrmalas ātrā palīdzība pēc pacientu vēlmes arī līdz šim sniedza šādu pakalpojumu, un tas ir pieprasīts, jo ne visiem slimniekiem pieejams transports, lai nepieciešamības gadījumā bez kavēšanās nokļūtu slimnīcā vai mājās no tās.

Jūrmalas ātrā palīdzība nodrošinās arī medicīnas darbinieku dežūras sabiedrisku pasākumu norises vietās, kā arī turpmāk nodrošinās glābēju darbu pludmalē.

Kā informēja Jūrmalas domes pārstāve Inese Auniņa, slimnieku pārvadājumi Jūrmalas robežās maksās ap 15 latiem, ārpus Jūrmalas teritorijas - pēc vienošanās.

Kā ziņots, pašvaldības SIA "Jūrmalas ātrā palīdzība" 8.jūlijā pārtraukusi sniegt neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumus.

Kā ziņots, "Jūrmalas ātrā palīdzība" iepriekš nevēlējās pievienoties vienotajam Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD), tāpēc jūrmalnieki iepriekš piketēja pie valdības un vērsās parlamentā, meklējot atbalstu sava dienesta saglabāšanai.

Valdība lēma, ka ar pašvaldības SIA "Jūrmalas ātrā palīdzība" nav iespējams slēgt sadarbības līgumu par ātrās palīdzības pakalpojumu sniegšanu, jo neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšana ir NMPD pamatfunkcija.Kā ziņots, no 1.jūlija visā Latvijā darbu sāka vienots NMPD.

Svarīgākais