Lielvārdē turpmāk būs savs NMPD mediķu brigādes punkts

Turpmāk Lielvārdē darbosies jauns Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķu brigādes punkts.

NMPD uzsver, ka jauna punkta atvēršana ļaus vairāk nekā 10 000 Lielvārdes novada un apkārtnes iedzīvotāju ātro palīdzību saņemt līdz pat 30 minūtēm ātrāk nekā iepriekš.

Līdz šim Ogres, Lielvārdes, Ķeguma un Skrīveru novadu iedzīvotājus apkalpoja Ogres pilsētā izvietotās trīs NMPD brigādes. Dažkārt uz attālākajiem pagastiem un pilsētām, kā, piemēram, Lielvārdi, slikto ceļu un lielā attāluma dēļ mediķiem ceļā pie pacientiem nācās pavadīt līdz pat 30-40 minūtēm.

Analizējot Ogrē izvietoto brigāžu operativitāti, dienests vienu no Ogrē izvietotajām brigādēm nolēma pārvietot uz Lielvārdi, tādējādi pietuvinot ātro palīdzību iedzīvotājiem un nodrošinot augstāku palīdzības sniegšanas operativitāti šajā reģionā.

Tāpat NMP brigāžu punktu izveidošana Lielvārdē ir nozīmīga arī tuvumā esošās Daugavpils šosejas dēļ, kur nereti notiek ceļu satiksmes negadījumi un brigāžu mediķiem ir jāsteidz uz izsaukumiem pie cietušajiem, skaidro dienestā.

Lielvārdē izvietotā brigāde pamatā izbrauks uz tuvumā esošo pagastu iedzīvotāju izsaukumiem, tomēr tā kā NMPD izzūd iepriekšējais rajona robežu krasais dalījums, tad nepieciešamības gadījumā Lielvārdes brigādes mediķus varēs sūtīt arī uz Aizkraukles un citu tuvējo novadu iedzīvotāju izsaukumiem.

Lai izsauktu neatliekamo medicīnisko palīdzību gan no mobilajiem, gan fiksētajiem tālruņiem, jāzvana uz tālruņa numuru 113 vai glābšanas dienesta tālruni 112. Tāpat joprojām ir iespējams no fiksētajiem tālruņiem lietot tālruņa numuru 03.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.