Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Rīkos atkārtotas Dundagas novada domes priekšsēdētāja vēlēšanas

Dundagas novada domes priekšsēdētāja ārkārtas vēlēšanās otrdien abas kandidātes – Gunta Abaja ("Tavam novadam") un Smaida Šnikvalde ("Novadnieki") – neguva pietiekamu domes deputātu atbalstu, tādēļ tiks rīkota atkārtota balsošana, aģentūrai BNS pastāstīja Dundagas novada domes kancelejas vadītāja Sandra Kokoreviča.

Viņa informēja, ka atkārtota domes ārkārtas sēde notiks otrdien plkst.19, bet vēl nav izlemts, kādus kandidātus izvirzīs atkārtotajam balsojumam.

"No abiem izvirzītajiem kandidātiem visvairāk balsu ieguva Abaja – sešas, tomēr tas ir nepietiekami, lai viņu ievēlētu par novada priekšsēdētāju," sacīja Šnikvalde. Dundagas novada domē strādā 13 deputātu.

Viņa norādīja, ka līdzšinējais novada priekšsēdētājs Aldons Zumbergs ("Novadnieki") amatu zaudēja neuzticības balsojumā 25.maija domes sēdē.

"Pamats šādam balsojumam bija sešu domes deputātu parakstīts pieprasījums izskatīt jautājumu par politiskās neuzticības izteikšanu novada domes priekšsēdētājam Zumbergam un viņa atbrīvošanu no priekšsēdētāja amata," paskaidroja Kokoreviča.

Vairāki deputāti savu lēmumu pamato ar to, ka Zumbergs pieņēmis vienpersoniskus lēmumus un nav spējis sastrādāties ar opozīciju, kas traucējis domes darbam kopumā.

Zumbergs sarunā ar aģentūru BNS bija mazrunīgs, vien norādīja, ka lielāko daļu deputātu pārmetumu noraida. "Darbs domē notiek nepārtrauktā stresā, kā dēļ, iespējams, rodas arī kāds nepārdomāts lēmums," teica Zumbergs.

Balsojumā par neuzticības izteikšanu Zumbergam balsoja septiņi deputāti.

Zumbergs Dundagas novada domes priekšsēdētāja amatu ieņēma kopš 2009.gada jūlija.