Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Izveido darba grupu RAPLM pievienošanai Vides ministrijai

Valdība šodien vienojās par Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) pievienošanu Vides ministrijai un attiecīgas darba grupas izveidi nepieciešamo darbu veikšanai.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai noteikto kompetenci, tiesības un saistības Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu īstenošanā un uzraudzībā pārņems Labklājības ministrija, bet plānošanas reģionu kompetenci, tiesības un saistības sabiedriskā transporta pakalpojumu jomā pārņems Satiksmes ministrija un tās institūcijas.

Darba grupas vadītājs būs vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), kurš arī turpmāk vadīs abas apvienotās ministrijas.

Darba grupā par RAPLM reorganizācijas nodrošināšanu strādās arī finanšu ministrs Andris Vilks ("Vienotība"), ekonomikas ministrs Artis Kampars ("Vienotība"), kā arī pārstāvji no RAPLM, Valsts kancelejas, Labklājības, Finanšu, Vides, Tieslietu, Ekonomikas, Satiksmes ministrijas.

Darba grupai uzdots sagatavot un Vējonim līdz 2010.gada 22. novembrim iesniegt Ministru kabinetā Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas reorganizācijas plānu, lai nodrošinātu funkciju sadali starp citām valsts pārvaldes iestādēm un nodrošinātu Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas likvidāciju, pievienojot to Vides ministrijai.

Pēc Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas reorganizācijas plāna apstiprināšanas Ministru kabinetā paredzēts iesniegt priekšlikumus par nepieciešamajām izmaiņām tiesību aktos 2011.gada valsts budžeta projekta pavadošo likumprojektu paketē, lai nodrošinātu sekmīgu Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas pievienošanu Vides ministrijai līdz 2011. gada valsts budžeta likuma pieņemšanai.

Par RAPLM reorganizāciju vienošanās tika panākta jau valdības veidošanas procesā.