Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Lems par RAPLM reorganizāciju

Valdība šodien lems par Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) reorganizāciju un attiecīgas darba grupas izveidi.

Darba grupas vadītājs būs vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), jo tieši šai viņa vadītajai ministrijai tiks pievienotas RAPLM saglabājamās funkcijas.

Darbā grupā par RAPLM reorganizācijas nodrošināšanu strādās arī finanšu ministrs Andris Vilks ("Vienotība"), ekonomikas ministrs Artis Kampars ("Vienotība"), kā arī pārstāvji no RAPLM, Valsts kancelejas, Labklājības, Finanšu, Vides, Tieslietu, Ekonomikas, Satiksmes ministrijas.

Darba grupai uzdots sagatavot un vides ministram līdz 2010.gada 22.novembrim iesniegt Ministru kabinetā Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas reorganizācijas plānu, lai nodrošinātu funkciju sadali starp citām valsts pārvaldes iestādēm un nodrošinātu Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas likvidāciju, pievienojot to Vides ministrijai.

Pēc Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas reorganizācijas plāna apstiprināšanas Ministru kabinetā paredzēts iesniegt priekšlikumus par nepieciešamajām izmaiņām tiesību aktos 2011.gada valsts budžeta projekta pavadošo likumprojektu paketē, lai nodrošinātu sekmīgu Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas pievienošanu Vides ministrijai līdz 2011.gada valsts budžeta likuma pieņemšanai.