Jūnija sākums būs vasarīgi silts; lietus nav gaidāms

Lai arī pavasaris Latvijā ienāca vēlu, jau no maija pirmās dekādes pēdējām dienām pamatā pie mums valdīja gaisa masas ar vasarai raksturīgu gaisa temperatūru.

Situācija būtiski nemainīsies arī jūnija pirmajās dienās, turklāt gaidāms, ka arī līs salīdzinoši retāk, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sestdien lietus gaidāms vien atsevišķos rajonos, bet svētdien ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Un kļūs vēl siltāk: maksimālā temperatūra teritorijas lielākajā daļā paaugstināsies virs +25 grādu atzīmes, vietām sasniedzot pat +27...+29 grādus.

Nākamās darba nedēļas laikā karstums pakāpeniski mazināsies un nedēļas otrajā pusē atsevišķos rajonos iespējamas arī pērkona lietusgāzes. Tomēr kopumā vasarai atbilstoši laika apstākļi Latviju nepametīs.

Latvijā

Aizsardzības ministrijas AM parlamentārā sekretāra Arta Švinkas (P) dalība sestdien notikušajā Palestīnas civiliedzīvotāju upuru piemiņas pasākumā jāvērtē aizsardzības ministram Andrim Sprūdam (P), uzskata valdošās politiskās koalīcijas partneri no "Jaunās vienotības" (JV) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS).

Svarīgākais