Vakar augstākā gaisa temperatūra bija Latvijas dienvidaustrumos

Vakar pa dienu gaiss visvairāk iesilis Latvijas dienvidaustrumu reģionos, kur vietām termometra stabiņš pakāpies līdz plus 26 grādu atzīmei, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Augstākā gaisa temperatūra piektdien reģistrēta Daugavpilī - plus 26 grādi, bet Rēzeknē tā bijusi par grādu zemāka. Vairākās novērojumu stacijās - Skrīveros, Madonā, Gulbenē un Zosēnos - fiksēta plus 24 grādu temperatūra. Citviet gaisa temperatūra bijusi zemāka, piemēram, Rīgā gaiss iesilis līdz plus 23 grādiem.

Tikmēr Kurzemē vietām gaisa temperatūra bija tikai knapi virs plus 10 grādu atzīmes, piemēram Ventspilī vakar reģistrēti plus 12 grādi. Savukārt Pāvilostā bijis krietni siltāks - plus 21 grāds.

Lai gan vakar pa dienu intensīvi nokrišņi nav bijuši, naktī daudzviet lija lietus, un vietām nokrišņu daudzums atbilda spēcīgam lietum. Alūksnē naktī nolijuši 10 milimetri lietus, bet Madonā - 15 milimetri, kas jau atbilst stipram lietum. Tikmēr Rīgā nolija septiņi milimetri, un lai gan lietus bija samērā īss, tomēr tas bija intensīvs.

Sinoptiķi prognozē, ka šodien daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, vietām ducinās pērkons. Gaiss iesils līdz plus 19, plus 24 grādiem, bet dažviet temperatūra būs zemāka - no plus 12 līdz plus 17 grādiem.

Svarīgākais