Šorīt visā Latvijā līst lietus vai krīt slapjš sniegs

Šorīt visā Latvijā līst vai krīt slapjš sniegs, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Lai gan šonakt visaukstākais - mīnus 14 grādi - bijis Latvijas galējos austrumos - Rēzeknē, Alūksnē un Gulbenē, valsts rietumos - Liepājā, Rucavā - nakts bijusi virs nulles grādu atzīmes, un gaisa temperatūra sasniegusi plus vienu, plus divus grādus. Tai pat laikā citā Latvijas rietumpuses pilsētā - Ventspilī - naktī bija mīnus 9 grādu auksts.

LVĢMC šīs krasās temperatūras svārstības skaidroja ar to, ka šaurās zonās Latvijā ieplūda siltās gaisa masas.

Šorīt gaisa temperatūra visā Latvijas rietumdaļā jau ir plusos, bet austrumos vēl ir nelieli mīnusi: Daugavpilī ir mīnus 4 grādi, Rēzeknē, Ludzā - mīnus 5 grādi.

Visā Latvijā šodien gaisa temperatūra gaidāma no plus 1 (austrumos) līdz plus 6 grādiem (jūras piekrastē).

Rīt gaidāmi līdzīgi gaisa apstākļi kā šodien - lietus, slapjš sniegs, naktī nedaudz piesals un uz ceļiem veidosies apledojums - gaisa temperatūra būs no mīnus 2 līdz plus 3 grādiem, dienā - no nulles līdz plus pieciem grādiem.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)