Nākamnedēļ saglabāsies samērā silts laiks

Nākamnedēļ Latvijā saglabāsies smērā silts laiks, taču atsevišķās vietās būs gaidāms arī lietus, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Šodien dienā debesis klās mākoņi, tomēr brīžiem skaidrosies, un teritorijas lielākajā daļā gaidāms īslaicīgs lietus, turklāt vietām ducinās arī pērkona negaiss. Pūtīs mērens dienvidu puses vējš, kas vietām brāzmās pastiprināsies līdz 14 metriem sekundē (m/s). Gaisa temperatūra dienā būs plus 16, plus 21 grāds.

Kā prognozē sinoptiķi, tuvākajā laikā mazaktīvas ieplakas ar frontēm no rietumiem periodiski šķērsos Latvijas teritoriju, līdz ar to laiks būs nepastāvīgs. Bieži gaidāms neliels lietus, tomēr lielākoties nokrišņu zonas aptvers tikai atsevišķas teritorijas daļas.

Valdošais rietumu, dienvidrietumu vējš pūtīs ar mērenu līdz stipru spēku un darba nedēļas nogalē iegriezīsies no ziemeļrietumiem. Trešdien un piektdien vietām, galvenokārt piekrastes rajonos, gaidāmas vēja brāzmas līdz 15-17 m/s.

Mērens rietumu puses vējš veicinās siltās gaisa masas pārvietošanos uz Latvijas teritoriju, līdz ar to laiks pārsvarā būs silts. Gaisa temperatūra naktī pieturēsies plus 11, plus 16 grādu robežās, bet dienā tā paaugstināsies līdz plus 17, plus 21 grādam.

Mākoņiem aizklājot debesīs, gaisa temperatūra par vienu līdz diviem grādiem pazemināsies. Būtiskākās gaisa temperatūras izmaiņas iespējamas piektdien, vējam iegriežoties no ziemeļrietumiem.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais