Nākamnedēļ saulainas dienas mīsies ar lietainām un vējainām

Nākamnedēļ joprojām būs nepastāvīgs laiks, tādēļ saulains dienas mīsies ar lietainām un vējainām dienām, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Brīvdienās nokrišņiem bagāta diena gaidāma svētdien, jo no rietumiem Latviju sasniegs kārtējā nokrišņu zona, kas dienas laikā šķērsos teritoriju, atnesot nelielu līdz mērenu lietu, vietām iespējams arī ducinās pērkons. Nakts laikā gaiss atdzisīs līdz plus 9, plus 15 grādiem, bet dienā iesils līdz plus 17, plus 22 grādiem.

Arī pirmdien Latvijā gaidāmas pērkona lietusgāzes. Pastiprināsies arī rietumu puses vēji, kas piekrastes rajonos sasniegs brāzmas līdz 15-19 metriem sekundē.

Nedēļas sākumā naktis atkal kļūs mazliet siltākas, līdz ar to gaisa temperatūra būs ap plus 12, plus 17 grādiem, bet dienas laikā brāzmainais rietumu vējš neļaus gaisa temperatūrai pakāpties augstāk par plus 17, plus 21 grādu.

Lietusgāžu un brāzmainā vēja pierimšana gaidāma otrdien dienas laikā, kad Latvijai pietuvosies augsta spiediena apgabals, kas laika apstākļus noteiks vēl arī trešdien un naktī uz ceturtdienu. Šajā periodā naktīs kļūs vēsāks un veidosies miglas, bet dienās, spīdot saulei, gaiss kļūs atkal siltāks.

Savukārt nedēļas otrajā pusē ciklona ietekmē atkal jau līs un pūtīs brāzmains rietumu puses vējš, līdz ar to saglabāsies mēreni silts laiks.

Svarīgākais