Nākamnedēļ Latvijā varētu iestāties liels karstums

Jaunākāsprognozes uzrāda lielu varbūtību, ka nākamnedēļ Latvijā iestāsies svelme, un gaisa temperatūra var paaugstināties līdz pat +34 grādiem.

Tā vēsta portāls tvnet.lv

Gaidāms, ka nedēļas vēsākā diena būs pirmdiena, kad naktī un no rīta daudzviet prognozēts lietus, vietām iespējamas stipras pērkona lietusgāzes. Vējam iegriežoties no rietumiem, gaisa temperatūra pirmdien nebūs augstāka par +19..+24 grādiem, Kurzemes rietumkrastā tā nepārsniegs +17 grādu.

Nakts uz otrdienu, visticamāk, būs nedēļas dzestrākā nakts - skaidra laika un bezvēja apstākļos gaisa temperatūra vietām var noslīdēt līdz +5 grādiem. Otrdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra jau pakāpsies līdz +23..+26 grādiem, vēsāks laiks saglabāsies piekrastē.

Trešdien un svētdien vietām, bet no ceturtdienas līdz sestdienai - no 5. līdz 7.jūlijam - valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra sasniegs +30 grādu atzīmi, vietām, iespējams, pakāpjoties līdz pat +34 grādiem.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais