Svētku dienās vismazāk lietus gaidāms Latgalē

Svētku dienās vismazāk lietus gaidāms Latgalē, bet citviet Latvijā vietām ik pa laikam var uzlīt, prognozē sinoptiķi.

Šonakt lietus gaidāms visā Latvijā, bet visvairāk tā būs Vidzemē un Latgalē, savukārt 23.jūnijā dienas pirmajā pusē līs Vidzemes ziemeļos un Kurzemes ziemeļos, bet pēcpusdienā, sākot no dienvidu rajoniem, sāks skaidroties.

Rīgā lietus gaidāms vien no rīta, bet dienā būs mākoņains, taču starp mākoņiem uzspīdēs arī saule.

Dienvidrietumu vējš dienā Latvijā iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem, pūšot no 4 līdz 9 metriem sekundē (m/s), brāzmās līdz 15-17 m/s. Savukārt gaisa temperatūra dienā būs no plus 15 līdz plus 20 grādiem un siltāks būs tur, kur uzspīdēs saule.

Naktī uz 24.jūniju lietus uzlīs Vidzemes ziemeļos un Kurzemes ziemeļos, savukārt Jāņu dienā no rietumiem nāks jauna nokrišņu zona, tādēļ dienā lietus atkal galvenokārt būs gaidāms Kurzemē un Zemgalē.

24.jūnijā dienā pūtīs dienvidrietumu, rietumu vējš 4-9 m/s, no rīta un dienā vietām brāzmās līdz 15 m/s, savukārt gaisa temperatūra naktī būs no plus 11 līdz plus 15 grādiem, bet dienā - plus 15, plus 20 grādi.

Rīgā naktī uz 24.jūniju pastāv iespēja, ka nopilēs pāris lietus piles. Lietus Rīgā būs gaidāms 24.jūnija pēcpusdienā.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais