Labas ziņas jāņabērniem

© Dmitrijs Suļžics/MN

Jāņu nakts visā Latvijā gaidāma mākoņaina, turklāt vietām līņās, bet Jāņu dienā laika apstākļi sāks skaidroties un kļūs siltāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Jāņu naktī debesis aizklās bieza mākoņu sega, kas vietām, galvenokārt valsts austrumu daļā, atnesīs īslaicīgu lietu. "Iespējams, dažviet būs grūtāk atrast papardes ziedu, jo, pūšot lēnam vējam, atsevišķos rajonos sabiezēs migla, apgrūtinot redzamību," spriež LVĢMC.

Nakts būs salīdzinoši silta - gaiss atdzisīs līdz +13..+16 grādiem.

Arī Rīgā gaidāms apmācies laiks, nakts pirmajā pusē arī īslaicīgi uzlīs neliels lietus. Pūtīs lēns vējš, un termometra stabiņš noslīdēs līdz +15..+16 grādiem.

Jāņu dienas rīts iesāksies pelēcīgs, bet, sākot no valsts ziemeļu daļas, debesis pakāpeniski skaidrosies un uzspīdēs saule. Dažviet vēl sagaidāms īslaicīgs lietus. Saglabāsies lēns vējš, un gaiss iesils līdz pat +19..+24 grādiem.

Rīgā svētku pirmdiena iesāksies mākoņaina, taču jau dienas vidū mākoņi sāks izklīst, un diena aizritēs ar sausu laiku. Pūtīs lēns vējš, un termometra stabiņš pakāpsies līdz +21..+23 grādiem.

Latvijā

“Neatkarīgās” TV cikla “nra.lv sarunas” ir nopietnas arī tad, ja konkrētā saruna bija par jokiem. Juris Rijnieks stāstīja par viņa nodibināto teātra apmeklējumu sagatavošanas institūciju “Panna”, kas cilvēkus izklaidē un padara priecīgus ar izrādēm “stand-up” stilā. Sarunā iezīmējām šādu izrāžu vietu Latvijas teātru kopainā un nonācām līdz “Pannas” jaunā projekta “Sekss un mazpilsēta" pieteikšanai.

Svarīgākais