Daudzviet Latvijā ceļi ir apledojuši, uz autoceļiem apgrūtināta braukšana

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem pārsvarā valsts austrumdaļā ir apgrūtināti. Brauktuves sniegotas un apledojušas. Balvu un Madonas apkārtnē nedaudz snieg, gaisa temperatūra no -1ºC līdz +2ºC .

Rīgas apkārtnē, kā arī Ventspils, Jelgavas, Bauskas un Ainažu virzienos braukšanas apstākļi ir apmierinoši.

Liepājas virzienā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti posmā Skrunda - Liepāja, autoceļš vietām apledo, brauktuves kaisa.

Daugavpils virzienā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti posmos Lielvārde – Nīcgale un Krāslava - Paternieki, autoceļš sniegots, vietām apledo, brauktuves tīra un kaisa.

Veclaicenes virzienā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti posmos Vangaži – Raunas pagrieziens un Vireši - Veclaicene, autoceļš sniegots un apledojis, tīra un kaisa.

Valmieras virzienā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti līdz Strenčiem. Autoceļš vietām sniegots, apledo, brauktuves tīra un kaisa.

Uz valsts reģionāliem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Rīgas, Aizkraukles, Alūksnes, Balvu, Bauskas, Cēsu, Gulbenes, Jēkabpils, Krāslavas, Limbažu, Ludzas, Madonas, Preiļu, Rēzeknes, Valkas un Valmieras apkārtnēs. Autoceļi sniegoti, brauktuves tīra un kaisa.

Uz vietējiem autoceļiem tiek ieviesti transportlīdzekļu sezonālie maksimālās masas ierobežojumi, kas ļauj novērst šo ceļu masveida sabrukumu pavasara atkušņa laikā kad, ceļa segai pārmitrinoties, samazinās tās nestspēja. Īpaši krasi nestspēja samazinās ekspluatācijas laiku nokalpojušām segām un ceļu posmiem, kuru pamatne ir mālaina un putekļaina grunts.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons, izvērtējot Latvijas Televīzijā "(LTV) 5.septembrī pārraidīto raidījumu "Lībieši. Tad un tagad", atzinis daļējus redakcionālo vadlīniju principu pārkāpumus, liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais