Paužot atbalstu ukraiņu tautas cīņai par brīvību, uz Latvijas un Lietuvas robežas šodien mītiņš pret karu Ukrainā

© f64.lv, Kaspars Krafts

Barikāžu biedrība sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldību un Pasvales rajona pašvaldību aicina iedzīvotājus ceturtdien, 10.martā, pie Latvijas un Lietuvas valsts robežas pievienoties mītiņam pret karu Ukrainā, vēsta Barikāžu biedrības valdes loceklis Ojārs Beķeris.

Pasākums norisināsies automaģistrāles A7 Rīga-Bauska-Lietuvas robeža malā pie Baltijas ceļa piemiņas zīmes, kas ir simbolisks apliecinājums kopības spēkam un cilvēcisko vērtību cienīšanai.

Paužot atbalstu ukraiņu tautas cīņai par brīvību, Ukrainas valsts suverenitātei un teritorijas nedalāmībai, klātesošos mītiņā uzrunās Barikāžu biedrības priekšsēdētājs Renārs Zaļais, Latvijas Tautas Frontes pirmais priekšsēdētājs Dainis Īvāns, Bauskas novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis (NA) un Pasvales rajona pašvaldības mērs Gintauts Gegužinsks.

Tāpat pasākumā runu teiks arī bijušais Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, bijusī Latvijas Augstākās Padomes deputāte Velta Čebotarenoka un žurnāliste, bijusī laikraksta "Atmoda" galvenā redaktore Elita Veidemane.

Pasākums norisināsies plkst.16.

Iedzīvotāji ir aicināti pasākuma norises vietā nokļūt pašu spēkiem, bet, ja tādas iespējas nav, biedrība aicina sazināties ar atbildīgajiem darbiniekiem apvienību pārvaldēs un pagastu nodaļās un jautāt par iespēju nodrošināt transportu.

Latvijā

Šodien no plkst. 11 līdz 15 Dārzkopības institūta Pētera Upīša Ceriņu dārzā tiks svinēti Ābolu svētki, kuros pulcēsies mājražotāji, stādaudzētāji un augļkopji, konditori un citi tirgotāji, aģentūru LETA informēja Dobeles novada Kultūras pārvalde.

Svarīgākais