Sniega sega Alūksnes pusē sasniegusi 21 centimetra biezumu

Kopš otrdienas vakara sniega segas biezums Vidzemē, Zemgales austrumu daļā un daudzviet Latgalē pieaudzis par 2-9 centimetriem (cm), liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Visstiprāk snidzis Vidzemē, jo īpaši Valkas apkaimē, kur sniega dziļums palielinājies no 6 līdz 15 cm. Zosēnos sniega krājumi papildinājušies no 15 līdz 20 cm, Rūjienā - no 8 līdz 12 cm. Snidzis arī Cēsu apkaimē, tomēr puteņa dēļ Priekuļu novērojumu stacija trešdienas rītā ziņoja par nemainīgi biezu sniega segu - 12 cm.

Alūksnē sniega kārta pagājušās nakts laikā kļuvusi par diviem centimetriem biezāka, trešdienas rītā pilsētu klāja 21 cm sniega. Arī Daugavpilī, Skrīveros un Skultē līdz plkst.8 trešdienas rītā konstatēts tāds pats sniega kārtas biezuma pieaugums, un zemi sedza vidēji 8-9 cm bieza sniega kārta.

Valsts rietumu un centrālajā daļā sniega segas biezums pēdējās diennakts laikā vietām pat nedaudz sarucis. Trešdienas rītā Rīgu klāja vidēji 10 cm dziļš sniegs, Dobeli - 11 cm, Liepāju un Stendi - 9 cm, Kolku - 3 cm, Ventspili - 1 cm sniega.

Gaisa temperatūra trešdienas rītā Latvijā bija no -6..-7 grādiem valsts austrumu pierobežā līdz +1 grādam Ziemeļvidzemes piekrastē un +2 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē.

Jau ziņots, ka trešdien daudzviet Latvijā turpinās snigt, vairāk snigs valsts austrumu daļā. Arī ceturtdien gaidāms sniegs, valsts austrumos - ilgstošs sniegputenis. Savukārt jūras piekrastē gaidāms slapjš sniegs un lietus, tur sniega krājumi turpinās sarukt, prognozē sinoptiķi.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais