Naktī daudzviet sabiezēs migla

Naktī uz svētdienu daudzviet Latvijā sabiezēs migla, nakts otrajā pusē un no rīta redzamība vietām samazināsies līdz 100-300 metriem.

Svētdien būs neliels vai mainīgs mākoņu daudzums, vairāk mākoņu saglabāsies valsts austrumu pusē. Nokrišņi pārsvarā nav gaidāmi. Pūtīs lēns vējš, daudzviet iestāsies bezvējš.

Gaisa temperatūra agrā svētdienas rītā pazemināsies līdz +5..+11 grādiem, bet pēcpusdienā gaiss iesils līdz +17..+22 grādiem.

Rīgā pārsvarā gaidāms neliels mākoņu daudzums, bez nokrišņiem. Pūtīs lēns vējš. Minimālā gaisa temperatūra +11..+12 grādu, agrā rītā vietām piepilsētā migla un +8 grādi; dienas gaitā saule gaisu sasildīs līdz +20..+21 grādam.

Jau ziņots, ka pagājušajā naktī un sestdienas priekšpusdienā vietām Latvijā - galvenokārt Vidzemes rietumu pusē - bija spēcīgas lietusgāzes. Dienas gaitā šī nokrišņu josla izzuda, tomēr tās vietā veidojās mazākas lietusgāzes. Saskaņā ar aptuvenām aplēsēm, vadoties no meteoroloģiskā radara mērījumiem, nokrišņu daudzums vietām Vidzemē pārsniedza 40 milimetru jeb pusi no visa septembra nokrišņu normas.

Svarīgākais