Piektdien palielināsies mākoņu daudzums, pievakarē Kurzemē līs

Piektdien Latvijā būs daļēji mākoņains laiks. Dienas otrajā pusē, sākot no valsts rietumiem, sabiezēs mākoņu sega.

Vietām uzlīs. Vakarā Kurzemē gaidāmas lietusgāzes, vietām stipras pērkona lietusgāzes, negaisa laikā iespējama arī krusa un spēcīgas vēja brāzmas.

Pārsvarā saglabāsies lēns vējš, no pēcpusdienas Kurzemē, vakarā arī valsts centrālajā daļā gaidāms mērens dienvidaustrumu un austrumu vējš. Maksimālā gaisa temperatūra būs +19..+23 grādi.

Rīgā caur mākoņiem uzspīdēs saule, vakarā iespējams lietus. Pūtīs lēns dienvidu vējš, vakarpusē - mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš. Gaiss iesils līdz +22 grādiem.

Latviju no dienvidiem šķērso neliela siltā atmosfēras fronte, kas nokrišņus tikpat kā nenes, bet vakarā Latviju no rietumiem sāks šķērsot aukstā atmosfēras fronte ar stiprām lietusgāzēm.

Latvijā

Inovāciju, radošuma un sadarbības pasākums “Baltic AI Hack, Gen AI Hackathon” Rīgas Tehniskajā universitātē notika no 4. līdz 6. oktobrim un pulcēja studentus no visām Baltijas valstīm. Studentu uzdevums bija risināt reālās dzīves problēmas, izmantojot mākslīgā intelekta spēku. Viņi izstrādāja novatoriskus risinājumus tādās jomās kā dizains, mārketings un uzņēmējdarbība.