Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Oranžais brīdinājums! Pirmdien stipri snigs un puteņos; visā valstī ir apgrūtināti braukšanas apstākļi

© f64.lv, Oksana Džadana

Pirmdien Latvijā būs apmācies laiks, daudzviet turpinās snigt, vairāk nokrišņu būs Kurzemē, prognozē sinoptiķi.

Kurzemē spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izsludinātais oranžā līmeņa brīdinājums par stipru sniegu un puteni, pārējā valstī spēkā dzeltenās pakāpes brīdinājums.

Ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš kļūs lēnāks, Latgalē un Sēlijā gaidāms lēns mainīga virziena vējš. Priekšpusdienā Ziemeļkurzemes piekrastē prognozētas vēja brāzmas līdz 18-123 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra būs starp nulli un -7 grādiem.

Rīgā pirmdien nedaudz snigs. Ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš kļūs lēns. Gaisa temperatūra būs -4 grādi.

Laikapstākļus nosaka ciklons. Atmosfēras spiediens 993-1002 hektopaskāli jūras līmenī.

Pirmdienas rītā sniega un sniegputeņa dēļ visā valstī ir apgrūtināti braukšanas apstākļi, īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi uz Liepājas šosejas(A9) posmā Blīdene-Skrunda, kā arī uz autoceļa Ventspils-Kuldīga-Saldus posmā Saldus-Vārme. Sniegotos ceļa posmu attīra no sniega, slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Arī uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana visā Latvijā, īpaši apgŗūtināta braukšana pa autoceļu Ventspils-Kuldīga-Saldus(P108) posmā Saldus-Vārme.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem. Aicinām ieplānot arī papildus laiku ceļā.

Kopumā uz Latvijas ceļiem strādā 145 tehnikas vienības.

Savukārt Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) pirmdienas rītā informē, ka iespējama apledojuma veidošanās uz ceļiem un ietvēm.