Šonedēļ līs mazāk, laiks būs mēreni silts

Šonedēļ Latvijā līs retāk un ne tik spēcīgi kā pagājušajā nedēļā, maksimālā gaisa temperatūra tuvākajās dienās būs +18..+24 grādu robežās, prognozē sinoptiķi.

Otrdien Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, tādēļ debesis daudzviet apmāksies un uzlīs, valsts austrumos vietām gaidāms pērkona negaiss. Aiz frontes ar lēnu līdz mērenu rietumu vēju ieplūdīs vēsāks gaiss - maksimālā gaisa temperatūra būs +18..+23 grādi, valsts austrumu daļā vēl +26 grādi.

Turpmāk būs mainīgs mākoņu daudzums, vietām nedaudz un īslaicīgi līs, vairāk nokrišņu varētu būt piektdien un sestdien. Saglabāsies lēns līdz mērens vējš no rietumu puses, nakts un rīta stundās gaiss atdzisīs vidēji līdz +10..+14 grādiem, dienas laikā temperatūra pārsvarā svārstīsies ap +20 grādiem.

Pagājušajā nedēļā lielākais nokrišņu daudzums bija Rīgā - galvaspilsētā kopumā nolija 80-85 milimetri jeb nedaudz vairāk par mēneša normu.

Latvijā

Pirmdien tīmeklī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (“Progresīvie”) publicēja savu tvītu: “Šodien paiet gads kopš dienas, kas satricināja pasauli, kad Hamas realizētais terorisms atņēma dzīvības tik daudziem nevainīgiem cilvēkiem Izraēlā un daudzi tika saņemti par ķīlniekiem. Terorisms ir noziegums, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana ir noziegums, ķīlnieku sagrābšana ir noziegums. Šodien pieminam 7. oktobra nevainīgos upurus!”